Categorii

Avocado - Ingrijire si plantare

Udare - Soiuri - Ingrasamant


Avocado

Avocado

Avocado este un arbust care face parte din familia Lauraceae, originar din centrul Mexicului.

Cum sa cultivam Avocado din seminte

Semintele de avocado pot fi aduse la germinare cu o anumita temperatura, umezeala si un anume grad de umiditate. O metoda populara de a-i determina sa germineze este sa strapunga samanta cu 3 scobitori si sa o suspende deasupra unei cani de apa, asigurandu-va ca baza semintei atinge apa, iar dupa aproximativ sase saptamani, veti vedea radacinile care apar.

Ingrijirea arbustului de Avocado

Odata ce rasadul dumneavoastra de avocado este stabilit, introduceti-l intr-un ghiveci mare, unde va avea loc sa creasca. Cand planta dumneavoastra de avocado are aproximativ 30 cm inaltime, taiati-o pentru a incuraja o noua crestere stufoasa.

Avocado nu va tolera temperaturile foarte joase, asa ca, de obicei, trebuie cultivate ca plante de apartament sau intr-o sera in clima racoroasa.

Pastrati-va planta bine udata si hraniti-o la fiecare doua saptamani ingrasamant foliar, cum ar fi cel de la Cropmax, in timpul sezonului de crestere.

Soiuri de arbusti de Avocado

Avocado "Brogden" - un hibrid mexican, care rezista pana la -6C.

Persea americana are mai multe cultivaruri, care poti fi impartite in 2 grupe:

  • "Hass", "Lula", "Croquette"
  • "Fuerte", "Cleopatra", "Bacon"

Avocado - Ingrijire

Daca doriti o sansa mai mare la fructe, cumparati un arbust pitic care a fost altoit pe portaltoi.

Persea americana sunt arbusti subtropicali care cresc cel mai bine la temperaturi cuprinse intre 15 si 25 de grade Celsius. Arbustii de avocado cresc cel mai bine in plin soare intr-un pamant nisipos si fin, cu drenaj excelent. Nu vor tolera bine solurile grele, argiloase. Alegeti un loc pentru arbustul dumneavoastra de avocado, care este protejat de vanturile puternice, care pot provoca caderea fructelor si defolierea.

Nu adaugati ingrasamant atunci cand plantati arbusti de avocado, deoarece cantitatile mari de sare si amoniac pot duce la arderea radacinilor si arderea varfurilor pe frunze.

Udati regulat; lasati arbustul sa se usuce usor inainte de a uda din nou. Puteti adauga si mulci pentru a conserva umezeala, insa lasati intotdeauna cativa centimetri intre mulci si trunchiul copacului.

Unii experti nu recomanda fertilizarea copacilor de avocado in primul an. Dupa aceea, utilizati un ingrasamant echilibrat pentru citrice si urmati instructiunile.

O boala care poate afecta arbustii de Avocado este fainarea, iar pentru a scapa de aceasta puteti folosi fungicidul Thiovit Jet 80 Wg.

Daunatorii care pot aparea la arbustii de Avocado sunt paduchii lanosi si acarienii.

Impotriva paduchilor lanosi -> Mospilan 20 SG

Impotriva acarienilor -> Vertimec 1.8 EC.

Avocado

Citeste si articolul despre Aucuba.