Categorii

Capuse - Insecticide Bayer & Combatere Rapida

Cele mai bune metode de combatere a capuselor


Capuse

Ciclu de viata al unei capuse:

Pana acum majoritatea oamenilor stiu ca in mai, iunie si iulie capusele sunt in vigoare si cauta gazde de care sa se hraneasca. Dar realitatea este ca sunteti expus riscului unei muscaturi de capuse aproape pe tot parcursul anului, in functie de clima dumneavoastra.

Etapele ciclului de viata ale capuselor de la ou - larva - nimfa la adult, in fiecare etapa exista modalitati de a va ajuta sa va protejati mai bine de bolile transmise de capuse. Sa trecem in revista ciclul de viata al unei capuse.

Ou

La inceputul primaverii capusele incep sa-si depuna ouale. Capusele nu sunt capabile sa depuna oua direct pe o gazda, trebuie mai intai sa se desprinda. Cu toate acestea, pot depune oua aproape oriunde altundeva si o fac, capusele din interior sau din exterior adora un mediu cald pentru a-si depune ouale.

Dupa un ciclu de viata de doi ani, o capusa de sex feminin poate depune mii de oua. Ouale nu sunt periculoase si apar ca o culoare translucida rosie-maroniu. Puteti monitoriza zonele in care capuselor le place sa depuna oua, astfel puteti elimina aceste populatii inainte de eclozare.

Larve

Ouale depuse se dezvolta din primavara pana in vara in larve, activitatea lor atingand apogeul la sfarsitul lunii august. Larvele capuselor nu sunt mai mari decat o seminta de mac si stau in cautarea unei gazde. Odata ce larva este atasata, se va hrani cateva zile cu sange.

Nimfa

La inceputul toamnei, capusele incep sa se transforme din larve in nimfe, acest proces poate dura din toamna pana in iarna. Deoarece capusele sunt inactive la temperaturi mai reci, este mai putin probabil sa obtineti o muscatura de capusa in lunile de iarna. Capusa in stadiul nimfa va sta latenta in zone infrunzite sau chiar se va cuibarii pe o gazda fara sa se hraneasca. Cu toate acestea, ramaneti vigilenti daca sunteti in aer liber si temperatura se incalzeste, deoarece capusele pot sa devina active intr-un timp destul de scurt.

Capusa se hraneste din nou in primavara, ca o nimfa. Daca nimfa este infectata cu boala Lyme, aceasta poate infecta de la om pana la animal de companie. Nimfele au, de obicei, o rata mai mare de infectare cu boala Lyme din cauza dimensiunilor reduse, ceea ce le face o adevarata provocare de detectat.

Anti capuse

Daca o nimfa nu a fost infectata cu boala Lyme in timpul stadiului sau larva, ea ar putea fi infectata de o gazda in stadiul de nimfa. Acesta este motivul pentru care trebuie sa purtati imbracaminte de culoare deschisa, sa acoperiti pielea expusa cat mai mult posibil si sa ramaneti atenti in verificarea corpului si a hainelor dupa pauza din aer liber. De asemenea, trebuie sa va inspectati indeaproape copiii si animalele de companie.

Adult

Acum, dupa ce capusa in stadui de nimfa s-a hranit, va cadea de pe gazda sa si se va transforma intr-o capusa adulta pe tot parcursul toamnei, in etapa ciclului de viata al adultilor va cauta din nou o gazda de care sa se hraneasca pentru a treia (si ultima) hranire.

Dupa ce capusa care a ajuns in stadiu de adult isi finalizeaza ultima hranire, incep sa se imperecheze sau sa cuibareasca (in functie de perioada anului si de vreme). In timp ce masculii mor de obicei dupa imperechere, femelele se vor reproduce prin depunerea a mii de oua in lunile de primavara asa cum am mentionat mai sus si vor muri la scurt timp dupa aceea.

Ciclu de viata capuse

Cele mai bune produse anticapuse sunt:

Insecticidul K-Othrine Sc 25 Flow, Bayer - Este foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare, are remanenta pana la 60 de zile. Dozajul este de 150 de ml in 10 litri de apa. Un lucru foarte important este aplicarea care trebuie facuta neaparat intre orele 20 - 22 sau 07 - 09.

Insecticid Solfac Trio Bayer - Este cel mai bun pentru insecte taratoare si zburatoare, are remanenta pana la 90 de zile. Aplicarea neaparat trebuie facuta intre orele 20 - 22 sau 07 - 09. Dazajul este de 120 ml in 10 litri de apa.

Solfac Automatic Forte NF - Are un efect similar termonebulizarii, prin eliminarea controlata a unui fum insecticid. Are efect instantaneu, patrunde in spatii greu accesibile (crapaturi, etc.).

Insecticid Aqua Py 165 EW - Contine piretrine naturale pure, sinergizate cu PBO (piperonil butoxid), fara solventi si este indicabil a se folosi numai in dilutie exclusiva cu apa. Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 30 de zile. Doza de aplicare: 250 ml - 10 litri apa.

Va invitam sa cititi si articolul Antimuste.

Produse recomandate

-7%
K-othrine SC 25
-13%
Solfac Automatic Forte
-20%
Solfac Trio Ec 140