Filtre

Molia miniera

Molia miniera a tomatelor este un daunator major al tomatelor cultivate in camp sau sera, apartine familiei Gelechiidae. Este oligofag, hranindu-se in principal cu specii de Solanaceae. Gazda principala este rosia, dar se hraneste si cu alte plante solanacee, inclusiv cartofi, vinete, ardei gras.

Cele mai distinctive simptome ale deteriorarii cauzate de molia miniera a tomatelor (Tuta absoluta) sunt gaurile din frunza. Omizile prefera frunzele si tulpinile, dar pot aparea si sub coroana fructului si chiar in interiorul fructului in sine. Pe frunze, larvele se hranesc numai cu tesuturi mezofile, lasand epiderma intacta. Fructele pot fi atacate imediat ce se formeaza, dar larvele se hranesc doar cu fructe verzi. In caz de infectie grava, frunzele mor complet.

Mai multe detalii despre Molia miniera a tomatelor puteti afla din articolul nostru, click aici!

Molia miniera a frunzelor de castan este o molie de dimensiuni mici cu omizi care se hranesc in interiorul frunzelor de castan, cauzand dezvoltarea petelor maronii sau albe pe suprafata tesuturilor frunzelor. Cea mai buna metoda de control asupra moliilor miniere ale frunzelor de castan este colectarea si arderea frunzelor cazute in toamna poate reduce pupele care ierneaza.

Mai multe detalii despre Molia miniera a frunzelor de castan puteti afla din articolul nostru, click aici!