Filtre

Trips

Tripsii reprezinta un ordin de insecte de dimensiuni mici, avand o lungime de 0,5-5 mm si pot fi intalniti in zonele temperate si tropicale din intreaga lume.

Un exemplu de trips este:

Tripsul plantelor de sera (Heliothrips haemorrhoidalis) apare la nivel mondial in tropice si subtropice. Desi a fost observat initial din Europa, acesta a provenit din America de Sud. Probabil a fost introdus in Europa pe plantele ornamentale din America tropicala. Acest trips poate fi gasit probabil in mare parte din lume datorita obiceiului sau de a trai in sere.

Tripsul plantelor de sera ataca plantele de azalee, garoafe, trandafiri, crizanteme, etc. Tripsul plantelor de sera cauzeaza probleme sub forma de pete in dezvoltarea citricelor (de exemplu, pete inelare sau roseata neregulata), la fructe imature si mature, sau in cazul in care o frunza sau o crenguta este in contact direct cu fructele.

Aplicarea insecticidelor pentru tripsi au ca scop stoparea inmultirii acestuia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia tripsilor se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia tripsilor! Mai multe detalii puteti afla din articolele noastre, click aici!