Filtre

Paduchele lanos

Paduchele lanos sau dupa denumirea stiintifica Eriosoma lanigerum, este un serios daunator de mar la nivel mondial. Este origine nord-americana si a fost distribuit in alte zone ale lumii, in principal prin portaltoi de mere infestate. Poate fi intalnit ocazional si la par, gutui, etc.

Eriosoma lanigerum ierneaza ca in stadiul de nimfe ,,goale" (fara acoperire de ceara) pe meri, se adapostesc in crapaturi si sub scoarta. Nimfele devin active la sfarsitul lunii martie sau aprilie si pe la sfarsitul lunii mai, pot fi vazute colonii mari acoperite de ,,lana" alba, lipicioasa, in special pe pinteni si ramuri.

Umflaturile sunt adesea produse pe lemn infestat. Aceste gale (umflaturi) pot defigura grav pomii tineri si stocuri de pepiniere. Paduchele lanos nu dauneaza direct pomilor maturi, dar masele lipicioase de ,,lana" pot contamina frunzele si fructele si pot fi o pacoste in timpul recoltarii.

Aplicarea insecticidelor pentru paduchele lanos au ca scop stoparea inmultirii acestuia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia paduchilor lanosi se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia paduchilor lanosi!