Minierul marmorat

Insectele minatoare fac parte din familia Gracillariidae si ataca numeroase specii de plante. Acestea sunt insecte care au obiceiul de a se hrăni cu tesuturile frunzelor, producând gauri pe suprafatele atacate.

Minierul marmorat adult este o molie de dimensiuni micic, culoare bej, cu aripi puternic dungate si nuante maro aurii și albe. Ouăle sunt așezate individual pe suprafața inferioară a frunzelor. Larva este de culoare gălbuie, are capul întunecat și trăiește în interiorul frunzei.

Gazda preferata a minierului marmorat este marul. Primele trei etape larvare se hrănesc cu țesuturile dintre cele două straturi epidermice ale frunzei, separând stratul exterior al suprafeței inferioare a frunzei de țesutul de mai sus și provocând o mină translucidă de hrană cu sevă, care este vizibilă doar de pe suprafața inferioară a frunzei.

Aplicarea insecticidelor pentru minierul marmorat au ca scop stoparea inmultirii acestuia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia minierului marmorat se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia minierului marmorat!