Sfredelitorul tulpinilor

Sfredelitorul tulpinilor (Cossus cossus), este un daunator al copacilor cu frunze late. Se gaseste cel mai adesea la mesteacan, salcie si ulm, dar poate ataca si pomii fructiferi.

Marimea aripilor adultilor este de 70-100 milimetri, corpul si aripile sunt de culoare maro-cenusiu, partial acoperite cu gri si marcate neregulat cu negru. Ouale au lungimea de 1,7 mm, ovale si maro rosiatic. Omizile au o lungime de pana la 10 cm, culoare roz cand sunt tinere, mai tarziu spatele rosu inchis cu capul negru. Pupa are 5-6 cm lungime, maro inchis, cu spini pe segmentul abdominal.

Galeriile de hranire sunt foarte extinse, iar larvele se ingropa in toate directiile. Larvele emit un miros neplacut, iar plantele atacate mor in cele din urma.

Aplicarea insecticidelor pentru sfredelitorul tulpinilor au ca scop stoparea inmultirii acestuia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia sfredelitorului tulpinilor se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia sfredelitorului tulpinilor!