Viermi sarma

Gandacii pocnitori sau viermii sarma sunt alungiti, turtiti si variaza ca marime si culoare in functie de specii. Speciile mai mici au o lungime de aproximativ 0,6 mm. Majoritatea speciilor sunt de culoare maro pana la negru, desi unele au culori fie rosiatice, fie galbui. Larvele, sunt numite ,,viermii sarma", sunt de obicei cu un corp tare, maroniu, 18-25 mm lung si cilindric, cu trei perechi de picioare minuscule adevarate in spatele capului.

Biologia variaza in functie de specie. In general, adultii si larvele ierneaza in sol, devenind active primavara. Femelele adulte sapa vizuini si depun oua in jurul bazei plantelor gazda.

Larvele unor specii deterioreaza semintele si partile subterane ale plantelor recoltate. Gestionarea in medii agricole variaza in functie de cultura, iar cultivatorii ar trebui sa consulte publicatii specifice culturii cultivate. Este adesea cazul in care deteriorarea semnificativa a arborelui necesita o replantare a culturii.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia viermilor sarma! Mai multe detalii despre viermii sarma puteti afla citind articolul nostru, click aici!