Gargarita fasolei

Gargarita fasolei - denumirea stiintifica este Acanthoscelides obtectus. Gargarita fasolei produce pagube insemnate in culturile de fasole atacand boabele acesteia atat in camp, cat si in depozit.

Desi este denumita in mod obisnuit gargarita fasolei, Acanthoscelides obtectus apartine tehnic unui cadru de gandaci de seminte. In comparatie cu gargaritele orezului si graului, gargarita fasolei are o forma mai rotunda. Sunt parosi si au o forma asemanatoare picaturilor de lacrima. Gargarita fasolei nu poseda, de asemenea, botul evidentiat prezent pe speciile adevarate de gargarite.

Controlul oricarui daunator implica mai multe etape, dintre care principalul este descoperirea produselor alimentare infestate sau a altor surse de infestare (de exemplu, acumularea de deversari de alimente). Cand sunt prezente gargarite de fasole, toate obiectele care contin sau sunt facute din fasole integrala trebuie examinate.

Aplicarea insecticidelor pentru gargarita fasolei au ca scop stoparea inmultirii acestuia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia gandacului fasolei se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia gandacului fasolei!