Filtre

Molia strugurelui

Molia strugurelui, vitei de vie ( Lobesia botrana ), este un daunator serios al vitei de vie din centrul si sudul Europei. Este prezent si in parti din Africa si Asia.

Adultii au o anvergura a aripilor de 10-15 mm si aripi albe cu nuante maro, maro masliniu, negricios si gri-albastrui. Aripile posterioare ale femelei sunt de culoare gri maroniu inchis, iar cele posterioare ale masculului sunt de culoare albicioasa.

Larvele au o lungime de pana la 11 mm, corpul verde cenusiu sau verde galbui pana la maro si adesea translucid. Capul lor este maroniu galbui. Pupele au 5-7 mm lungime si maro galbui pana la maro inchis.

Larvele distrug mugurii florali si provoaca, de asemenea, moartea florilor deschise si a fructelor tinere. Mai tarziu, in sezon, distrug strugurii in curs de dezvoltare sau de maturare. Agentii patogeni fungici invadeaza adesea tesutul deteriorat, ceea ce poate duce la pierderi suplimentare.

Aplicarea insecticidelor pentru Molia strugurelui au ca scop stoparea inmultirii acesteia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia moliei strugurelui se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia moliei strugurelui!