Filtre

Molia verzei

Molia verzei este de origine europeana, dar se gaseste si in America, Asia de Sud-Est, Australia si Noua Zeelanda. A fost observata pentru prima data in America de Nord in 1854, in Illinois, dar s-a raspandit in Florida si Muntii Stancosi pana in 1883 si a fost raportata din Columbia Britanica pana in 1905.

Adultul este o molie mica, subtire, maroniu-cenusie, cu antene pronuntate. Are o lungime de aproximativ 6 mm.

Masculii si femelele adulte traiesc aproximativ 12 si respectiv 16 zile, iar femelele depun oua timp de aproximativ 10 zile. Moliile sunt zburatori slabi, de obicei zboara la 2 m de sol si nu pe distante lungi. Cu toate acestea, ele sunt usor purtate de vant. Adultul este stadiul de iernare in zonele temperate, dar moliile nu supravietuiesc iernilor reci.

Molia verzei ataca numai plantele din familia Cruciferae. Practic se consuma toate culturile de legume crucifere, inclusiv broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, mustar, ridiche, etc.

Aplicarea insecticidelor pentru Molia verzei au ca scop stoparea inmultirii acesteia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia moliei verzei se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia moliei verzei!