Filtre

Musca miniera

Musca miniera a fost gasita de mult in estul Statelor Unite si Canada, nordul Americii de Sud si Caraibe. Cu toate acestea, in ultimii ani a fost introdus in California, Europa si in alte parti. Traficul extins in culturile de flori pare a fi baza pentru gama extinsa a acestei specii. Cu toate acestea, ca daunator vegetal, aparitia sa este limitata in principal la regiunile tropicale si subtropicale. In Romania a musca miniera a fost observata pentru prima data in anul 1981.

Musca miniera are un ciclu de viata relativ scurt. Timpul necesar pentru un ciclu complet de viata in medii calde, este adesea de 21 pana la 28 de zile, astfel incat numeroase generatii pot aparea anual in clima calda.

Adultii traiesc intre 13 si 18 zile. Barbatii traiesc doar doua-trei zile, posibil pentru ca nu pot strapunge frunzele si, prin urmare, se hranesc mai putin decat femelele, in timp ce femelele supravietuiesc de obicei aproximativ o saptamana.

Aplicarea insecticidelor pentru musca miniera au ca scop stoparea inmultirii acesteia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia mustei miniere se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia mustei miniere!