Filtre

Gargarita tulpinilor

Gargarita tulpinilor se poate intalni in locurile in care se cultiva rapita, dar si in zonele in care sunt cultivate varza sau conopida. Denumire stiintifica este Ceutorhynchus pallidactylus.

Corpul gargaritei ajunse in stadiul de adult este de culoare negru-gri si are o lungime cuprinsa intre 3,5 si 4 mm. „Trompa” poate avea pana la o treime din lungimea corpului. Elitrele au santuri longitudinale inguste ce contin 3-4 randuri de par scurt si fin. Larvele au o lungime de 3-4 mm, sunt de culoare galbuie si prezinta proeminente paroase. Capsula cefalica este maro-galbuie.

Cea mai buna metoda de control a gargaritelor tulpinilor este sa folositi un amestec de insecticid cu efect de contact si sistemic. Componenta de contact ucide gargaritele din cultura atunci cand este aplicata, iar componenta sistemica asigura protectia impotriva daunatorilor care urmeaza.

Aplicarea insecticidelor pentru gargarita tulpinilor au ca scop stoparea inmultirii acesteia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia gargarita tulpinilor se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia gargaritei tulpinilor!