Filtre

Plosnita cerealelor

Plosnita cerealelor face parte din familia Scutelleridae, fiind un daunator foarte des intalnit in culturile de paioase, fiind capabil sa produca pagube insemnate. Este raspandita in zona Campiei Romane, judetul Mehedinti.

Ciclul de viata al plosnitelor de cereale este format din cinci etape, incluzand fazele adulte inactive din timpul verii si iernii. Timpul de dezvoltare de la ou la adult variaza de la 35 la 60 de zile in functie de conditiile de mediu si disponibilitatea gazdei. Temperaturile optime pentru supravietuire sunt cuprinse intre 6-25 de grade Celsius, iar populatia incepe sa scada la temperaturi peste 37 grade Celsius.

Ciclul de viata incepe atunci cand adultii iernati migreaza la gazde de dezvoltare (mici boabe sau alte specii graminacee) pentru a se hrani si a se depune, ouale eclozeaza in timpul primaverii.

Mai multe detalii despre plosnita cerealelor puteti afla daca cititi articolul nostru, click aici!

Aplicarea insecticidelor pentru plosnita cerealelor au ca scop stoparea inmultirii acestora. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia plosnitei cerealelor se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia plosnitei cerealelor!