Tripsul californian

Tripsul californian (Frankliniella occidentalis) reprezinta in prezent cea mai daunatoare specie de tripsi din multe culturi de sera. Acestia pot fi gasiti pe o mare varietate de plante, inclusiv multe culturi de legume si plante de ornament in sere si pe diferite buruieni. Este un daunator deosebit de important in castraveti, ardei, vinete si multe culturi ornamentale.

Tripsul californian provoaca daune plantelor prin strapungerea celulelor tesuturilor de la suprafata si prin hranirea cu continutul acestora, provocand moartea tesutului din jur. Petele gri-argintii rezultate pe frunze si punctele negre ale excrementelor lor indica prezenta acestora in cultura. Vigoarea plantei este redusa prin pierderea clorofilei. Cand infestarile devin grave, frunzele se pot ofili.

Fructele pot fi, de asemenea, deteriorate, chiar si la densitati mici, dand nastere unor deformari, uneori gasite in culturile de castraveti. In multe culturi ornamentale, chiar si un numar foarte mic de tripsi pot provoca daune prin transmiterea virusurilor sau prin reducerea valorii estetice prin deteriorarea florilor, de exemplu la trandafiri.

Aplicarea insecticidelor pentru tripsul californian au ca scop stoparea inmultirii acestuia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia tripsului californian se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia tripsului californian! Mai multe detalii despre tripsul californian puteti afla din articolul nostru, click aici!