Filtre

Sondaj

Molia orientala

Molia orientala a fructelor de piersic este originara din Nord-Estul Chinei. La noi in tara poate fi observata in toate regiunile pomicole. Molia orientala a frunzelor este o insecta foarte daunatoare atacand atat fructele cat si lastarii.

Larvele din prima si a doua generatie tind sa afecteze in principal lastarii, in timp ce majoritatea fructelor afectate se datoreaza larvelor de a treia si a patra generatie. Molia orientala de fructe ataca terminalele suculente de crengute in crestere rapida in primavara si inceputul verii.

O larva proaspat eclozionata intra in lastari fragezi, in crestere, la baza unei frunze tinere. O larva care nu a ajuns la maturitate. Cand larva se maturizeaza sau nu mai gaseste crenguta de dorit, face o gaura de iesire si pleaca. Daca are nevoie de mai multa hrana pentru a se dezvolta pe deplin, poate intra intr-o alta crenguta sau intr-un fruct.

Aplicarea insecticidelor pentru Molia orientala au ca scop stoparea inmultirii acesteia. Insecticidele pe care le folositi pentru a combate aparitia moliei orientale se vor aplica dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a combate aparitia molia orientala!