Filtre

Caderii plantutelor

Caderea plantelor este o boala care se mai numeste si putrezirea coletului si este cea mai grava boala ce poate fi intalnita in sere sau camp. Se poate observa la plantele tinere de legume, flori sau puieti.

Cum se manifesta caderea plantutelor?

Plantele rasarite din teren infestat au in zona de la baza tulpinei tesuturile brunificate. Tulpinile se subtiaza in zonele afectate, iar planta se vestejeste si se apleaca la pamant, unde va putrezi in intregime. Boala este favorizata de gradul ridicat de umiditate si de temperaturile cuprinse intre 20 si 30 de grade Celsius.

Atacul are o evolutie lenta dupa repicare, in momentul in care plantele sunt mai bine aerisite si vor capata rezistenta prin inverzirea tulpinitelor.

Factorii care ajuta la instalarea, dar si evolutia ciupercii sunt: absenta luminii, ventilarea insuficienta, gradul de umiditate ridicat.

Transmiterea ciupercii Pythium ultimum se face cu ajutorul sporilor de rezistenta din pamant. In cursul procesului de vegetatie ciuperca se transmite prin sporii dusi de apa din pamant.

In categoria de mai sus veti gasi fungicide pe care le puteti folosi impotriva caderii plantutelor!

Articolul nostru despre caderea plantutelor il gasiti apasand click aici!