Filtre

Ruginii

Rugina este o boala cauzata de un parazit fungic ce are nevoie de plante vii pentru a supravietui. Bolile de rugina apar cel mai adesea in conditii de umezeala. Rugina este raspandita de spori care sunt transferati de la plantele infectate la plantele sanatoase.

Cum se manifeste rugina la garoafe:

Atacul poate fi observat pe organele aeriene ale garoafelor, dar este mai frecvent pe frunze si tulpini. Pe frunze vor aparea pete de dimensiuni mici, rotunde, cu diametrul de 1 mm. Forma lor poate fi de asemenea ovala, iar culoarea lor este galben-maroniu.

Cum se manifesta rugina la grau:

Aceasta produce pierderi pe suprafete mari intre 1 si 20%. Campurile pot fi distruse atunci cand atacul bolii este sever. Apare in mod normal pe partea superioara a frunzei, sub forma de pete de culoare maro si, in general, are forma circulara. Rugina patrunde rareori prin frunza.

Cum se manifesta rugina la floarea soarelui:

Rugina florii soarelui este cauzata de agentul patogen fungic Puccinia helianthi, nu este o boala pe care o vedem in fiecare an. Cu toate acestea, daca apare la inceputul sezonului, poate pune probleme grave in special in campurile irigate.

Afla mai multe despre cum se manifesta rugina la diferite plante din articolul nostru, click aici!