Categorii

Plante gazda - Inmultire - Raspandire - Combatere


cornuti

Cornuti (Xanthium strumarium)

Cornuti (Xanthium strumarium) este o buruiana dicotiledonata care este originara din America Centrala si se dezvolta pe suprafata terenurilor care au fost abandonate sau la marginea culturilor.

Cornuti are o tulpina inalta pana la maxim 120 de centimetri, erecta si rotunda. Frunzele sunt asezate spiralat si pe ambele fete prezinta peri scurti. Florile sunt sferice si de culoare verde, asezate la capetele lastarilor.

Cornuti (Xanthium strumarium) infloreste in perioada lunilor iulie-septembrie. Fructele sunt sub forma de scaieti ovoizi ce pot avea dimensiuni cuprinse intre 23 si 26 de milimetri, sunt acoperite cu ghimpi duri ce au o lungime de 5-7 milimetri. Cornuti au semintele inchise in capsule foarte dure, protejate de spini. Cornuti de dimensiuni mari pot produce intre 500 si 2300 de scaieti.

Cornuti (Xanthium strumarium) se inmultesc prin seminte imprastiate cu ajutorul animalelor.

Cornuti (Xanthium strumarium) au un impact foarte dur asupra culturilor agricole, acestia invadandu-le, ceea ce va duce la scaderea productiei. Cornuti pot provoca intoxicatii in randul rumegatoarelor, bobocilor se gasca, etc in cazul in care sunt consumati cand inca nu sunt ajunse la maturitate.

Dupa cum am spus si mai sus cornuti (Xanthium strumarium) poate fi extrem de daunatoare culturilor dumneavoastra, fie ca se dezvolta in gradina dumneavoastra, fie ca este ingurgitat de catre animale, din acest motiv trebuie sa il inlaturati cat mai devreme posibil, iata mai jos cateva erbicide cu ajutorul carora puteti scapa simplu si rapid de Cornuti:

  • Dicopur D – Acest erbicid este sistemic si se absoarbe prin frunze.
  • Galigan 240 EC – Acesta este un erbicid ideal pentru culturile legumicole (ceapa, usturoi), floarea soarelui, etc.
  • Surdone 70 WG – Este un erbicid cu efect sistemic si actiune de contact si reziduala, fiind absorbit prin radacini si frunze.

Cornuti

Citeste si articolul despre Coltii babei.

Produse recomandate

-29%
Surdone 70 WG, 100 g
Surdone 70 WG, 100 g
30,80 Lei
43,20 Lei