Categorii

Coltii babei (Tribulus terrestris) - Combatere cu ajutorul erbicidelor

Aspect - Erbicide - Combatere


Coltii babei

Coltii babei

Coltii babei sau dupa denumirea stiintifica Tribulus terresstris este o plana care se aseamana cu vita de vie, prezentand numeroase tulpini cu lungimi diferite ce pot ajunge chiar si pana la un metru. Buruiana Coltii babei (Tribulus terresstris) are ramuri multiple care se intind pe suprafata pamantului. Se poate sa mai fi auzit de coltii babei, dar sub alte forme deoarece aceasta mai are si alte denumiri cum ar fi: paduchele calului sau vita de vie intepatoare.

Coltii babei (Tribulus terresstris) – florile au culoare galbena, fructele au 3 colti care sunt ascutiti, de aici provenind si denumirea de „Coltii babei”.

Cotiledoanele sunt carnoase si petiolul de culoare alba si scurt. Frunzele sunt de culoare gri-verzui si au forma ovala.

Perioada in care Coltii babei germineaza este in anotimpul de primavara, adancimea la care se germineaza este de 0,5-1 centimetru. Coltii babei infloresc din luna mai pana in septembrie, aceasta buruiana producand intre 100 si 1000 de seminte.

Coltii babei (Tribulus terresstris) sunt buruieni dicotiledonate foarte daunatoare culturilor/gradinilor dumneavoastra. Pe langa acest aspect avand colti va pot face rau si dumneavoastra intrucat va puteti intepa oricand. Cel mai recomandat este ca in momentul in care observati ca in gradina/cultura dumneavoastra se dezvolta Coltii babei sa folositi erbicide pentru a putea scapa imediat de aceasta buruiana.

Coltii babei (Tribulus terresstris) – Erbicide – Combatere

Trek P 334 SE – Acesta este un erbicid ideal pentru combaterea buruienilor dicotiledonate care apar in culturile de porumb si sorg.

Coltii babei

Citeste acum si articolul despre Golicica.