Categorii

Ambrosia (Ambrosia artemisiifolia) - Aspect, erbicide si tratamente

Aspect - Erbicide - Combatere


Ambrosia

Ambrosie (Ambrosia artemisiifolia)

Puteti auzi de ambrozie si sub denumirea de iarba de paragina, iarba parloagelor sau floarea pustei. Aceasta este o planta dicotiledonata, originara din America de Nord. Se dezvolta sub forma de tufa si este monoica, adica are atat flori mascule cat si femele pe aceeasi planta.

Ambrozia poate ajunge la inaltimi maxime de 90 de centimetri, este o planta invaziva si este de asemenea intalnita raspandita in in aproape toate zonele globului.

La noi in tara Ambrozia se dezvolta ca o buruiana invaziva si poate fi observata pe suprafata luncilo, locurilor mlastinoase sau pe marginea drumurilor.

Ambrozia are tulpini ramificate si forma cilindrica de culoare rosie-maronie. Frunzele de la baza plantei sunt opuse, iar cele din partea superioara sunt alterne. Frunzele sunt petiolate si au o lungime cuprinsa intre 5 si 12 centimetri, avand culoarea verde. Procesul de inflorire al Ambroziei are loc vara in intervalul lunilor august-septembrie.

Florile Ambroziei sunt monoice, atat femele cat si mascule. Florile pot avea pana la 20 de centimetri lungime. Polenul florilor de Ambrozie poate provoca alergii oamenilor.

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) se inmulteste cu ajutorul semintelor care sunt raspandite fie de animale fie de vant, apa, etc.

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) poate afecta culturile in care se dezvolta, iar pe langa acest aspect poate fi daunatoare si pentru oameni, cauzand alergii. Din aceste motive ideal este sa fie combatuta in momentul aparitiei.

Iata cateva erbicide pe care le puteti folosi pentru a scapa rapid de Ambrozie:

Estet – Acesta este un erbicid sistemic ce are efect impotriva buruienilor dicotiledonate.

Laudis 66 OD – Acest erbicid actioneaza impotriva unui spectrul larg de buruieni dicotiledonate si monocotiledonate din culturile de porumb.

Ambrozia

Citeste si articolul despre Cornuti.

Produse recomandate

Laudis 66 OD, 5 litri
913,30 Lei