Categorii

Urda vacii (Cardaria draba) - Metode de combatere

Aspect - Combatere


Urda vacii

Urda vacii

Cardaria draba sau urda vacii este o buruiana des intalnita pe marginile drumului, frunzele acesteia sunt intregi si lanceolat-ovate. Florile sunt de dimensiuni mici si au o culoare alba.

Cardaria draba face parte din familia Brassicaceae, genul Lepidium. Mai poate fi cunoscuta sub numele de urda vacii sau hrenita.

Cardaria draba – urda vacii – aspect

Aceasta este o buruiana perena ce are o radacina pivotanta si ramificata in partea de sus. Cardaria draba sau urda vacii prefera solurile lutoase, cele care sunt bogate in calciu.

Cardaria draba (urda vacii) are o tulpina dreapta ce poate atinge maxim 50 de centimetri. Florile sunt de culoare alba si de dimensiuni mici.

Cardaria draba are radacini care cresc vertical si orizontal. Frunzele sunt de culoare verde cu nuante de cenusiu. Florile sunt de dimensiuni mici si au o culoare alba.

Ca masura de combatere impotriva Cardaria draba (urda vacii) puteti folosi Clinic Xpert care este un erbicid total ce are actiune sistemica. Absorbita erbicidului are loc prin frunze, iar produsul astfel ajunge in toate organele plantei, chiar si in radacini. Datorita faptului ca este un erbicid neselectiv, trebuie aplicat atunci cand buruienile sunt rasarite in proportii de peste 65-70%.

Urda vacii

Citeste si articolul despre Zamosita.

Produse recomandate

-1%
Foarfeca nicovala SingleStep P26, Fiskars