Categorii

Plante atacate - Erbicide - Aspect


Volbura

Volbura

Volbura (Convolvulus arvensis) face parte din familia Convolvulaceae fiind raspandita in Europa si Asia. La noi in tara volbura (Convolvulus arvensis) poate fi observata in peste tot in zonele de campie si deal sub forma de buruiana de culturi sau mai simplu pe la marginile drumurilor.

Volbura mai este cunoscuta si sub numele de rochita randunicii. Tulpina acesteia este rasucita sau cataratoare, iar inaltimea maxima pe care o poate atinge este de 2 metri.

Volbura sau rochita randunicii are o radacina lunga si subtire, care are o culoare alba, frunzele acesteia au forma ovala. Florile sunt de culoare alba sau roz si infloresc din luna mai pana in septembrie. Volbura (Convolvulus arvensis) poate fi observata in orice tipuri de sol, dar cu toate acestea prefera solurile usoare.

Volbura (rochita randunicii) – culturi atacate

Volbura ataca atat campurile cultivate, cat si livezile sau vita de vie. Daunele provocate de volbura pot ajunge la 50% in culturile de cereale, iar in culturile de legume pot ajunge pana la 80%. Daunele produse de volbura se observa in costurile necesare pentru a reusi sa scapati de aceasta, dar va poate deprecia si terenul.

Volbura – Combatere – Erbicide

Roundup Classic Pro – Aceasta erbicid este solutia ideala pentru culturile monodicotiledonate si dicotiledonate.

Dicopur D – Acest erbicid este sistemic si se absoarbe prin frunze.

Taifun 360 SL – Acesta este un erbicid cu efect sistemic pentru combaterea buruienilor de tip mono si dicotiledonat.

Volbura

Citeste si articolul despre Urda Vacii.

Produse recomandate

-13%
erbicid total roundup
Roundup Classic Pro, 1 litru
89,99 Lei
103,46 Lei