Categorii

Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae) - Semnele atacului, combatere, aspect si control

Cum se manifesta atacul paianjenului rosu comun


Paianjenul rosu comun

Acarianul rosu comun

Cum arata un paianjen rosu comun - ce este un paianjen rosu comun:

Paianjenul rosu comun este in mod normal vazut doar pe mar , in timp ce acarianul sudic ataca o varietate mult mai larga de plante. Un acarian face parte din familia Tetranychidae si este un arahnid, dar este mai mic si are o singura sectiune a corpului.

Identificarea paianjenului rosu comun - O planta care este infestata de paianjeni rosii va incepe sa arate nesanatos si va avea un aspect prafuit pe partea inferioara a frunzelor sale. Nu puteti distinge cu usurinta detaliile paienjenilor rosii cu ochiul liber, dar o simpla lupa poate face detaliile mai vizibile. Un paianjen rosu comun va fi complet rosu. Exista si alte tipuri de acarieni paianjen , cum ar fi acarianul cu doua pete, care sunt partial rosii.

Cum se controleaza acarienii rosii - Paianjenul rosu comun este cel mai activ pe vreme rece, deci este cel mai probabil sa vedeti o infestare cu acestia in primavara sau toamna. Cel mai bun mod de a elimina paianjenii rosii este sa va asigurati ca nu ii primiti in primul rand, ceea ce inseamna sa tineti cont de lucrarile de ingrijire ale plantei. De asemenea, asigurati-va ca plantele au suficienta apa.

Cum se manifesta atacul paianjenului rosu comun - simptome:

Conditiile favorabile de dezvoltare ale paianjenului rosu comun sunt temperaturile ridicate si umiditatea scazuta. Paianjenul rosu comun este o specie polifaga si ataca pomii fructiferi, vita de vie, legumele, etc.

Prezenta paianjenului rosu comun isi face aparitia in lunile mai-octombrie, iar atacul dur al acestuia are loc in special in verile calduroase. La inceputul atacului paianjenul rosu comun va coloniza partea inferioara a frunzei, iar in timp ce atacul se agraveaza, acestia se extind pe ambele fete ale frunzei.

Plantele care sunt atacate de paianjenul rosu comun sunt legumele (castraveti, tomate, ardei, vinete), pomi fructiferi (mar, prun, zmeur, coacaz), flori (trandafiri, leandru, etc), vita de vie, arbori si arbusti ornamentali.

Semnele atacului paianjenului rosu comun:

In locurile in care frunza a fost atacata, veti putea observa zone punctiforme si decolorari de-a lungul nervurilor. Frunzele care au fost atacate de paianjenul rosu vor avea o culoare cenusiu-lucitoare si un aspect pergamentos, iar pe partea inferioara a frunzelor veti putea observa urme de panza de paianjen.

Metode de combatere impotriva paianjenului rosu comun - insecticide specifice:

Milbeknock - Are eficienta asupra tuturor stadiilor de dezvoltare oua, larve, nimfe si adulti.

Movento 100 SC – tratamentul cu acest insecticid va afecta dur functia reproductiva a femelelor ajunse in stadiul de adult, dar si fertilitatea oualor, astfel reducand drastic nivelul populatiei daunatorilor.

Ulei horticol Mospilan oil 20 SG - Efectul asupra daunatorilor este de otravire prin ingestie sau penetrare in corpul insectei.

Paianjenul rosu comun

Citeste si articolul despre Acarianul galicol.

Produse recomandate