Categorii

Lucrari de ingrijire necesare gradinii in anotimpul de toamna!

Ingrijire gazon - Ingrijire Pomi fructiferi - Ingrijire Legume - Ingrijire Plante ornamentale


Ingrijirea plantelor toamna

Lucrarile de ingrijire necesare gradinii dumneavoastra in toamna

Lucrarile de ingrijire realizate in anotimpul de toamna asupra gradinii sunt importante pentru mentinerea sanatatii plantelor! Lucrarile care se fac in aceasta perioada a anului au rolul de a proteja plantele pe parcursul iernii.

Lucrarile de ingrijire aplicate in mare parte plantelor sunt: scarificarea, aplicarea ingrasamintelor, fungicidelor, insecticidelor, taieri, etc.

Lucrari de ingrijire necesare toamna pentru gazon:

Dupa ce a trecut sezonul in care gazonul a necesitat udari multiple si a fost tasat indeajuns, un lucrare de ingrijire de care va avea nevoie se numeste aerare. Aerarea gazonului se refera la acea operatiune in care gazonul este gaurit sistematic pentru a ajuta radacinile sa se dezvolte, iar apa si substantele fertilizatoare sa poata patrunde mai bine.

Un alt proces care este necesar de realizat in toamna la gazon este scarificarea. Scarificarea reprezinta afanarea solului cu ajutorul unui scarificator. Aceasta operatiune are mai multe roluri, cum ar fi indepartarea firelor uscate de iarba sau curatarea zonelor umbroase de muschi.

Aplicarea de ingrasaminte la gazon: Ingrasamantul este o substanta care poate fi organica sau anorganica (minerala), care este utilizata pentru a imbunatati calitatea solului si pentru a furniza nutrientii si mineralele necesare culturilor si plantatiilor, in cazul nostru pentru gazon.

Ingrasamantul cel mai recomandat pentru gazon in perioada toamna-iarna este Landscaper Autumn & Winter.

De asemenea, in anotimpul de toamna, gazonul trebuie udat mai putin.

Scarificare gazon

Lucrarile necesare ingrijirii pomilor fructiferi, toamna:

Una dintre cele mai importante lucrari de ingrijire necesare toamna la pomii fructiferi este finalizarea recoltarii fructelor! Pentru ca pomii fructiferi sa poata intra intr-un nou ciclu de productie au nevoie sa fie culesi complet de roade.

O alta lucrare de ingrijire necesara pomilor fructiferi, toamna este taierea. Taierile care sunt aplicate toamna la pomii fructiferi sunt realizate pentru a elimina ramurile uscate sau chiar afectate de boli, pentru formarea coroanei si chiar pentru a evita indesirea.

Aplicarea fungicidelor reprezinta un alt proces important de facut toamna la pomii fructiferi. Aplicarea fungicidelor trebuie realizata pentru a preveni infectarea pomilor cu diferite boli de tip fungic si pentru a evita scaderea recoltei. Pe langa aplicarea fungicidelor mai puteti folosi si insecticide pentru a preveni sau a tine sub control daunatorii.

In toamna recomandat este sa folositi la pomii fructiferi Zeama Bordeleza si Mospilan Oil, iar in functie de ce cultura aveti puteti accesa categoria noastra de Insecticide (click aici) impotriva daunatorilor!


Taieri pomi fructiferi

Lucrari de ingrijire pentru gradina de legume, in toamna:

Indepartarea plantelor moarte si resturile din gradina reprezinta primele lucrari de ingrijire de care este nevoie toamna, intr-o gradina de legume!

Acoperirea solului este o alta lucrare de ingrijire necesara toamna, in gradina de legume. Odata ce ati indepartat toate plantele vechi si resturile vegetale din jurul gradinii dumneavoastra puteti ramane cu paturi de sol goale. Daca nu intentionati sa plantati legume pentru a ierna, este o idee buna sa acoperiti solul cu gunoi de grajd bine putrezit sau compost. Acest lucru nu numai ca va alimenta solul in lunile de iarna, dar va impiedica si cresterea buruienilor. Puteti folosi un ingrasamant foliar Cropmax, care este un stimulator al cresterii pentru toate tipurile de culturi. Activitatea sa este bazata pe combinatia dintre microelemente, aminoacizi, vitamine si polizaharide. Cropmax este foarte concentrat, 100% organic si se preteaza pentru aplicare la toate culturile agricole si horticole.

Adunarea frunzelor este o alta activitate de realizat toamna, in gradina de legume deoarece daca nu sunt adunate vor putrezi pe jos, astfel creand boli. Adunarea acestora este un lucru necesar si din cauza faptului ca pot tine la adapost daunatori.

Pe parcursul iernii plantele din gradina dumneavoastra vor avea nevoie de mai putina udare din cauza ratei mai mici de evaporare a apei.


greblare gradina legume

Lucrari de ingrijire necesare plantelor ornamentale, toamna:

Transplantarea plantelor: Toamna este cel mai bun moment pentru a transplanta plantele, datorita faptului ca solul este suficient de umed din cauza ploilor frecvente. In acest moment pamantul isi va pastra caldura, iar plantele se vor obisnui cu noua pozitie astfel ca vor dezvolta radacini noi destul de rapid! Tot toamna trebuie sa stiti ca daca doriti puteti planta plante noi fara probleme.

In perioada in care temperaturile au scazut consistent plantele care se dezvolta in ghivece trebuiesc aduse la adapost. Cel mai recomandat este sa le aduceti intr-un loc calduros pentru a putea trece fara probleme peste cele 2 sezoane cu temperaturi mai scazute.

Daca aveti ghivece de dimensiuni mari care nu se pot aduce inauntru sau la adapost o metode de protejarea a acestora impotriva temperaturilor scazute este sa le acoperiti cu mai multe straturi de paturi vechi.

Aplicarea fungicidelor este o solutie buna pentru a preveni plantele de posibile boli care se pot dezvolta.

In functie de boala pe care o dezvolta planta dumneavoastra ornamentala puteti accesa blogul nostru.

In anotimpul de toamna, la plantele ornamentale puteti aplica un ingrasamant foliar, Cropmax sau un ingrasamant profesional pentru plantele ornamentale, Osmocote!


transplantare plante ornamentale

In general cele mai utilizate fungicide care se folosesc la plantele ornamentale sunt Amistar sau Dithane M 45, dar asa cum am spus si mai sus in functie de boala care se dezvolta la planta dumneavoastra veti putea alege un fungicid!

Produse recomandate

-12%
Fungicid Zeama Bordeleza (Bouille Bordelaise) 50
Amistar, 250 ml
139,90 Lei
-23%
Ingrasamant Landscaper Pre Winter