Categorii


fertilizarea gazonului

Fertilizati in mod corect

Plantele din balcon si gradina au nevoie de mai multi nutrienti pentru a creste sanatos si pentru a produce o buna recolta de fructe si flori. Acesti nutrienti pot fi adaugati in sol sub forma fertilizatorilor. Daca respectati cateva reguli simple si elementare de fertilizare, puteti spera sa obtineti o buna recolta. In plus, plantele dvs. vor deveni rezistente la boli si daunatori.

Care fertilizator este cel mai bun?

Daca sunteti in cautarea unui fertilizator potrivit, atunci aveti optiunea de a alege dintre fertilizatorii minerali si cei organici. Cand vine vorba despre fertilizatorii minerali, veti intalni adeseori termenul fertilizator NPK. NPK inseamna azot (N), fosfor (P) si potasiu (K). Azotul este necesar plantelor pentru crestere. Fosforul intareste radacinile si asigura flori, frunze si fructe magnifice. Fara potasiu, sursa de apa a plantei este perturbata. Utilizand acesti fertilizatori, deficientele plantelor dvs. pot fi evitate in mod durabil si rapid. In contrast, fertilizatorii minerali pe termen lung transmit nutrientii mai incet.

Motivul este ca nutrientii sunt inconjurati de un strat de rasina care se descompune treptat. Fertilizatorii organici au, de asemenea, un efect pe termen lung. Cei mai cunoscuti fertilizatori organici sunt compostul, aschiile sau praful de oase. Compostul, de exemplu, este potrivit ca substanta nutritiva pentru multi arbusti. Compostul semimatur este bogat mai ales in azot. Acesta trebuie aplicat doar la suprafata solului deoarece poate afecta radacinile plantelor daca este amestecat prea adanc. Compostul matur contine doar cativa nutrienti, dar imbunatateste structura solului. In plus, exista fertilizatori speciali la care continutul nutrientilor este dozat pentru anumite specii de plante precum trandafirii.

Gazonul este ideal fertilizat o data in primavara, apoi la sfarsitul verii si al sezonului de crestere, in toamna. Fertilizatorul trebuie aplicat pe iarba taiata pentru a va asigura ca acesta intra in contact rapid cu solul. Dupa fertilizare, gazonul trebuie udat astfel incat fertilizatorul sa se dizolve si sa-si faca in sfarsit efectul.

Cand se fertilizeaza?

In principiu, trebuie sa fertilizati doar in sezonul de crestere care incepe in luna februarie si se termina in luna august. Daca solul este fertilizat mai mult, atunci plantele nu se pot pregati adecvat pentru perioada lor de odihna. Acestea vor produce lastari noi si subtiri, care sunt sensibili la inghet.

Gama LandscaperPro a fost creata pentru peisagistii si gradinarii profesionisti care au nevoie de produse profesionale pentru ingrijirea gazonului din gradinile private si zonele verzi din orase, dar si pentru rondurile si bordurile florale. Nutritia de precizie presupune utilizarea unei cantitati exacte de produs, la intervale mai lungi de timp.

Vezi aici toata gama Landscaper Pro

Este o alegere mai viabila care nu trebuie sa fi e neaparat si mai costisitoare pentru dumneavoastra. LandscaperPro(r) este o optiune testata, care ofera rezultate remarcabile pentru intreg sezonul la gazon, borduri florale si plante la container.

Tehnologia ingrasamintelor Landscaper Pro: ICL (Everris) este lider global pe piata ingrasamintelor cu eliberare lenta si controlata iar pentru obtinerea produselor noastre se folosesc cele mai noi tehnologii.

Departamentele noastre de cercetare-dezvoltare concep constant noi tehnologii prin care sa imbunatateasca profilul ecologic al produselor noastre, insa nu in detrimentul eficacitatii lor. In gama produselor LandscaperPro(r) sunt folosite doua tipuri de tehnologii pentru peliculare: Poly-S si PACE. Datorita tehnologiei de peliculare PACE cu rasini, nutrientii sunt retinuti in fiecare granula.

Apa patrunde prin pelicula de rasini si dizolva nutrientii din granula. Astfel se creeaza presiune osmotica care impinge constant nutrientii in exterior. Toti nutrientii din tehnologia PACE au efect de lunga durata in timp ce in cazul tehnologiei Poly-S, numai azotul are efect de lunga durata.