Categorii

Fertilizare - Udare - Boli - Daunator


Euphorbia pulcherrima

Euphorbia pulcherrima

Euphorbia este un gen de plante originar din Mexic care fac parte din familia Euphorbia. Euphorbia mai este denumita popular si "Craciunita" sau "Steaua de Craciun", reprezentand un simbol al sarbatorilor de craciun. Euphorbia pulcherrima nu dauneaza sanatatii animale sau umane. Dar nu ar trebui consumate.

Seva alba lipicioasa poate provoca o eruptie pe piele, astfel incat manusile sunt recomandate atunci cand lucrati cu aceste plante. Evitati contactul cu ochii si gura. Spalati bine uneltele dupa utilizare, deoarece seva poate face uneltele sa fie lipicioase.

Euphorbia pulcherrima - Culorile plantelor de Euphorbia variaza de la alb crem la roz pana la rosu stralucitor traditional. Formele florilor variaza, de asemenea, cu unele care arata similar cu un trandafir. De asemenea, veti gasi plante de euphorbia neobisnuit de colorate, cum ar fi albastru sau violet, in centrele de gradina.

Conditii necesare de mediu pentru Euphorbia pulcherrima:

Lumina:

Asezati plantele de Euphorbia pe pervazul ferestrelor. Plantele de Euphorbia necesita lumina solara timp de 4-6 ore pe zi.

Temperatura:

Temperaturile interioare ideale sunt de 18-20 de grade Celsius. Evitati plasarea plantelor de Euphorbia acolo unde temperatura fluctueaza sau poate fi uscata, cum ar fi in zone in care se produce "curent", conductelor de caldura, semineelor, ventilatoarelor, incalzitoarelor de spatiu, etc. Plantele de euphorbia vor suferi daune daca sunt expuse la temperaturi sub 10 grade Celsius. Temperaturile de inghet vor ofilii plantele de Euphorbia poinsettia.

Udare:

Udati planta cand suprafata solului se simte uscata la o atingere usoara sau ghiveciul se simte usor atunci cand este ridicat. Nu lasati niciodata Euphorbia pulcherrima sa se usuce atat de mult incat sa se ofileasca. Asigurati-va ca planta dumneavoastra se afla intr-un ghiveci care este prevazut cu gauri de drenaj.

Nu lasati niciodata ghivecele cu plante de Euphorbia sa mentina apa. Umezeala constanta va putrezi radacinile plantelor. Continuati sa udati dupa cum este necesar din ianuarie pana in martie. Nu trebuie sa va fertilizati Euphorbia in timpul anotimpului de iarna.

Udare Euphorbia

Fertilizare:

Incepeti sa va fertilizati planta cand vedeti o noua crestere (noi frunze verzi, tulpini). Puteti allege sa fertilizati cu ingrasamantul profesional pentru plante ornamentale Osmocote. Oferiti plantei ingrasamant la fiecare 3-4 saptamani pentru a mentine planta sanatoasa si pentru a oferi nutrientii necesari unei noi cresteri.

Avantajele utilizarii ingrasamantului OSMOCOTE:

  • Clienti multumiti
  • Plantele se dezvolta mai bine, beneficiind constant de nutrientii necesari.
  • Fiecare produs contine pachetul complet de microelemente.
  • Calitatea plantelor este garantata, datorita cresterii optime.
  • Rezistenta mai buna la boli si daunatori
  • Raport calitate/pret foarte bun.

La sfarsitul primaverii sau la inceputul verii, transferati plantele intr-un recipient mai mare (cu aproximativ 5-10 cm mai mare decat vasul initial).

In ghivece, utilizati un amestec de sol cu o cantitate buna de materie organica, cum ar fi muschiul de turba. Asigurati-va ca noul dumneavoastra ghiveci are un drenaj bun. Udati-va bine poinsettia dupa transplant.

Ingrasamant euphorbia

Boli care pot afecta plantele de Euphorbia pulcherrima

Putregaiul cenusiu - Aceasta boala apare in cazul umiditatii excesive si poate fi observata pe suprafata frunzelor, acestea ofilindu-se. Pentru a combate aparitia putregaiului cenusiu puteti folosi fungicidul Amistar.

Fainarea - Aceasta boala se manifesta pe suprafata frunzelor si tulpinilor, acolo unde puteti observa un mucegai de culoare alba. Pentru a combate aparitia fainarii puteti folosi fungicidele Topas 100 EC sau Thiovit Jet 80 WG.

Patarea bacteriana a frunzelor - Boala aceasta este de tip fungic si se manifesta pe suprafata frunzelor sub forma unor pete usor umede pe partea din spate a frunzelor. Pentru a combate patarea bacteriana a frunzelor puteti folosi fungicidul Champ 77 WG.

Daunatorii care pot aparea la plantele de Euphorbia pulcherrima:

Tripsi - Pentru a scapa de tripsi puteti folosi insecticidul Faster 10 CE sau Mavrik 2 F.

Acarieni - Puteti scapa de acarieni folosind insecticidele Vertimec 1.8 EC sau Milbeknock.

Musculita alba de sera - Pentru a scapa de musculita alba de sera puteti folosi insecticidele Kabon sau Movento 100 SC.

Afide - Puteti scapa de atacul afidelor folosind insecticidele urmatoare: Karate Zeon 50 CS, Oleorgan sau Decis Expert.

Citeste si articolul despre Dracaena.

Produse recomandate

-22%
Champ 77 WG, 20 g
Champ 77 WG, 20 g
6,30 Lei
8,05 Lei
Oleorgan, 1 litru
186,99 Lei