Filtre

Vita de vie

Aplicarea erbicidelor in viticultura confera metodelor chimice o importanta aproximativ egala cu cea a metodelor agrotehnice de combatere a buruienilor. Erbicidarea plantatiilor viticole prezinta urmatoarele avantaje: contribuie la reducerea numarului de lucrari (treceri) aplicate solului; prin conservarea si imbunatatirea insusirilor fizice ale solului, contribuie nemijlocit la prevenirea eroziunii superficiale a solului; datorita eliminarii prasitului manual, conduce la diminuarea necesarului de forta de munca si la scaderea cheltuielilor de manopera efectuate la unitatea de suprafata; poate fi efectuata si la o umiditate ridicata a solului care nu permite intrarea agregatelor viticole de prasit, contribuind indirect la prezervarea insusirilor fizice ale solului; agregatele ramase libere pot fi utilizate intr-o alta veriga tehnologica (de exemplu, combaterea bolilor si a daunatorilor).

La manipularea si executarea tratamentelor cu erbicide la vita de vie se impune folosirea echipamentului de protectie. Se va evita inhalarea vaporilor sau a picaturilor fine de solutii; se va evita contactul solului cu pielea; nu se fumeaza; nu se bea; nu se mananca in timpul tratamentelor. Duzele pompelor nu se vor desfunda prin suflare cu gura. Dupa tratamente, mainile si fata se vor spala cu multa apa si sapun. Ambalajele si resturile se vor arunca in locuri stabilite; nu se vor arunca in apa (curgatoare sau statatoare) sau in apropierea izvoarelor si a fantanilor. Dupa efectuarea tratamentelor, se vor clati pompa, tijele si duzele cu multa apa.

Pentru a va proteja in momentul aplicarii erbicidelor la vita de vie va recomandam sa folositi un combinezon de unica folosinta si o masca de protectie.