Categorii

Viermii prunelor (Cydia funebrana) - Control si simptomele infestarii

Atac - Control - Insecticide


Viermele prunelor

Viermele prunelor

Daca aveti un prun care produce fructe usor deformate cu o substanta neagra sfaramicioasa in jurul samburelui, este posibil sa aveti viermi de prune. Iata cum sa faceti fata acestui daunator comun de gradina.

Ce sunt viermii prunelor:

Viermele prunelor este un daunator obisnuit din Marea Britanie. Larvele acestuia se hranesc cu prune in lunile de vara (de la sfarsitul lunii mai). Larvele viermilor proaspat eclozate trec prin fruct, adesea langa tulpina, pentru a se hrani in jurul samburelui.

Odata ce omizele sunt hranite, acestea ierneaza in pom in sine, ascunzandu-se in zonele de scoarta libera pana cand apar molii adulte in luna mai. Verile deosebit de calde pot incuraja a doua generatie.

Cum ne dam seama ca prunele noastre au viermi?

Exista cateva semne ale unei infestari cu viermi ai prunelor (Cydia funebrana) - dintre care cel mai evident este observarea omizilor care mananca prune. Acestea sunt de culoare roz pal, cu capul maro, si au adesea putin peste 1cm. Dar, de asemenea, lasa in excremente. Fructele infestate vor arata putin deformate din exterior si se pot coace devreme decat ar fi normal.

Cum pot controla raspandirea viermilor prunelor (Cydia funebrana)?

Iata cum sa combateti infestarea viermii prunului:

  • Scapati de orice fruct infestat - inclusiv de fructele cazute. In caz contrar, omizele cad din fructe in pamant si ierneaza in sol sub pom, continuand ciclul.
  • Eliminati locurile pentru care larvele ierneaza, indepartand resturile si scoarta libera de la baza pomilor.
  • Deranjati usor solul din jurul bazei pomului la inceputul lunii martie si din nou in aprilie pentru a deranja pupele; ideal ar fi ca pupele sa fie mancate de pradatorii acestora.

Cum sa combatem viermele prunelor (Cydia funebrana):

Karate zeon 50 CS - Acesta este un insecticid de contact, care are un efect rapid si de soc impotriva daunatorilor, in plus oferind si cea mai lunga perioada de protectie.

Coragen 20 SC - este un insecticid ce are un spectru larg de combaterea impotriva insectelor daunatoare la mar, prun, rosii, vita de vie si cartof, varza.

Viermele prunelor

Inapoi la categoria ,,Viermele fructelor"

Produse recomandate

Coragen 20 SC, 200 ml
415,90 Lei
-24%
Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)
Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)
3,99 Lei
5,22 Lei
-2%
Coragen 20 SC, 1.5 ml
Coragen 20 SC, 1.5 ml
7,80 Lei
7,93 Lei