Categorii

Turita (Gallium aparine) - Erbicide pentru combatere

Aspect - Erbicide - Perioada de germinare


Turita

Turita (Gallium aparine)

Turita sau dupa denumirea stiintifica Gallium aparine este o buruiana care se inmulteste prin seminte, dicotiledonata si anuala, perioada de germinare avand loc din primavara pana in toamna.

Turita poate fi observata foarte des pe solurile care sunt profunde, lutoase, argiloase. Prefera solurile care sunt aprovizionate constant cu apa si care sunt bogate in nutrienti.

Cum arata Turita (Gallium aparine)?

Ei bine, aceasta planta anuala are o tulpina cu 4 muchii, care este acoperita de perisori agatatori. Are frunzulite care se dezvolta in jurul nodurilor, iar tulpina poate ajunge pana la o inaltime de maxim 2 metri si se agata de plantele din jur.

Odata ce fructele cad pe pamant dupa procesul de recoltare, semintele isi pastreaza capacitatea de a germina timp de pana la 8 ani! O singura planta poate produce intre 100 si 500 de seminte.

Turita (Gallium aparine) este considerata una dintre cele mai daunatoare buruieni! Turita poate aparea la culturile de cereale, rapita, morcovi, leguminoase si cartofi.

Cotiledoanele sunt carnoase, lungi-ovale, maxim 15 milimetri, frunzele sunt lanceolate si au o culoare verde inchisa. Florile sunt de culoare alba, iar semintele au intre 4 si 6 milimetri cu forma sferica.

Intrucat Turita (Gallium aparine) este considerate una dintre cele mai daunatoare buruieni care se pot dezvolta in gradina/cultura dumneavoastra este necesar sa o inlaturati folosind erbicide specifice culturii in care apare.

Combatere Turita – Erbicide:

Cerlit super – Acesta este un erbicid postemergent pe care il puteti folosi pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din interiorul culturilor de cereale paioase, vita de vie, porumb sau plantatii de mar.

Titus 25 DF – Acesta este un erbicid sistemic ideal pentru combaterea buruienilor anuale si perene.

Turita

Citeste si articolul despre Sugel!

Produse recomandate

-13%
erbicid total roundup
Roundup Classic Pro, 1 litru
89,99 Lei
103,46 Lei
Hudson, 1 litru
159,60 Lei