Categorii

Susaiul aspru (Sochus asper) - Aspect si metode de combatere

Germinare - Aspect - Combatere


Susaiul aspru

Susai aspru (Sochus asper)

Susaiul aspru (Sochus asper) face parte din familia Asteraceae, este o buruiana dicotiledonata care poate ajunge la o inaltime de 100 de centimetri, avand tulpina dreapta si florile de culoare galbena. Susaiul negru are o radacina pivotanta, care produce latex.

Procesul de germinare are loc in anotimpul de primavara, dar poate avea loc si in vara, adanacimea de germinare fiind de maxim 2 centimetri. Cotiledoanele au forma oval-alungita si sunt de culoare rosie.

  • Frunzele sunt de culoare albastru-verzui si sunt lucioase, frunzele superioare dezvoltandu-se in spirala si avand marginea „dintata”.
  • Tulpina susaiului aspru (Sochus asper) este goala pe dinauntru si este ramificata la baza. Florile au o culoare galbena („stearsa”).
  • Perioda de inflorire a susaiului aspru este in vara-toamna si poate produce pana la 4,700 de seminte/planta.

In ciuda aspectului care poate parea dragut, susaiul aspru este o buruiana dicotiledonata, iar acest lucru inseamna ca dauneaza culturilor dumneavoastra. Pentru a reusi sa combateti susaiul aspru trebuie luate masuri inca din toamna, inainte ca acestea sa intre in stadiul de iernare deoarece dupa acest stadiu vor deveni extrem de greu de combatut.

Susaiul aspru – metode de combatere:

Dicopur D – Acest erbicid este sistemic si se absoarbe prin frunze.

Taifun 360 SL – Acesta este un erbicid cu efect sistemic pentru combaterea buruienilor de tip mono si dicotiledonat.

Turbo Flo – Acest erbicid este ideal pentru a reusi sa combateti buruienile dicotiledonate anuale si perene.

Sencor 600 FS – Erbicidul acesta este perfect pentru combaterea buruienilor care apar in culturile de cartof, tomate si soia.

Susaiul aspru

Puteti citii si articolul nostru despre Susaiul moale.

Produse recomandate

-30%
Sencor 600 FS, 100 ml
Sencor 600 FS, 100 ml
36,95 Lei
52,84 Lei