Categorii

Susai (Sonchus arvensis) - Tehnici de combatere

Aspect - Combatere


Susai

Susai (Sonchus arvensis)

Susaiul (Sonchus arvensis) face parte din categoria de buruieni perene dicotiledonate care se dezvolta foarte repede in pamant si are ramificatii dense. Susaiul se dezvolta ideal in solurile umede sau lutoase care au un strat superficial impermeabil.

Perioada de germinare este in anotimpul de primavara, foarte rar vara, iar adancimea la care are loc germiantia este de maxim 3 centimetri.

Frunzele susaiului (sonchus arvensis) au forma ovala si sunt de dimensiuni mari, iar marginea este „dintata”. Cotiledoanele au forma rotunda sau rotund ovala.

Tulpina susaiului (sonchus arvensis) este erecta, simpla, iar in partea superioara se pot observa ramificatii. Tulpina susaiului atinge o inaltime de maxim 150 de centimetri.

Florile sunt de culoare galben-auriu, iar perioada de inflorire are loc in anotimpurile vara-toamna. Susaiul (Sonchus arvensis) poate produce in jur de 6400 seminte per planta.

Susaiul este o buruiana dicotiledonata, iar prezenta acestuia in gradina dumneavoastra dauneaza diferitelor culturi, asa ca ar fi cat mai bine sa scapat rapid de acesta.

Pentru a scapa de susai (sonchus arvensis) puteti folosi:

Erbicidul Kelvin Top SC ce poate combate partial buruienile dicotiledonate.

Erbicidul Dicopur Top 464 SL, sistemic si selectiv care este omologat pentru a combate buruienile dicotiledonate anuale si perene.

Susai

Citeste si articolul nostru despre Cum sa combatem rapid Susaiul aspru.

Produse recomandate

-4%
Dicopur top
Dicopur Top 464 SL, 500 ml
49,90 Lei
52,03 Lei