Categorii

Stirul salbatic - Amaranthus retroflexus - Combatere

Germinare - Aspect - Combatere


Stirul salbatic

Stirul salbatic (Amaranthus retroflexus)

Stirul salbatic este o buruiana dicotiledonata, anuala, care se inmulteste prin seminte care germineaza primavara tarziu. Denumirea stiintifica a stirului salbatic este Amaranthus retroflexus, dar popular i se mai spune si iarba porcului sau stirul porcesc. Amaranthus retroflexus poate ajunge la o inaltime maxima de 130 de centimetri.

Temperatura optima de germinare a Stirului salbatic este cuprinsa intre 20 si 40 de grade Celsius. Stirul salbatic poate fi observant des pe solurile care sunt usoare sau profunde si permeabile. Prefera solurile bogate in nutrieni si in special in azot.

Stirul salbatic are o tulpina foarte paroasa si nu depaseste o inaltime de 60-120 de centimetri. Frunzele au o lungime de maxim 15 centimetri si o forma rombic-ovata. Florile lui Amaranthus retroflexus sunt de dimensiuni mici si unisexuate cu o lungime ce poate atinge 6,5 centimetri.

Sitrul salbatic se inmulteste prin seminte si este des intalnit in culturile de porumb, leguminoase, cartofi, floarea soarelui sau rapita.

Cotiledoanele sunt alungit-ovale si sunt rotunjite spre capat si din ce in ce mai inguste spre tulpina.

O planta de acest gen poate produce intre 1000 si 5000 de seminte, iar procesul de germinare poate avea loc la temperaturi cuprinse intre 7 si 12 grade Celsius, temperatura optima fiind de 20 pana la 25 de grade Celsius.

Pentru a combate aparitia Stirului salbatic (Amaranthus retroflexus) este necesar sa folositi erbicide specifice culturii in care apare.

Stirul salbatic – Erbicide pentru combatere:

Sencor 600 FS – Erbicidul acesta este perfect pentru combaterea buruienilor care apar in culturile de cartof, tomate si soia.

Stir salbatic

Citeste si articolul despre Loboda.

Produse recomandate

-33%
Dicopur Top 464 SL, 1 litru
Dicopur Top 464 SL, 1 litru
63,99 Lei
96,18 Lei
-4%
Dicopur top
Dicopur Top 464 SL, 500 ml
49,90 Lei
52,03 Lei