Categorii

Spalacioasa (Senecio vulgaris) - Aspect, germinare si inflorire

Dezvoltare - Germinare - Erbicide - Combatere


Spalacioasa

Spalacioasa (Senecio vulgaris)

Spalacioasa este o buruiana dicotiledonata care face parte din marea familie Asteraceae. Spalacioasa mai poate fi gasita si sub alte denumiri precum cruciulita, haideti sa aflam prin ce se distinge aceasta planta de alte buruieni de pe teritoriul Romaniei:

Prima data putem spune ca se remarca prin faptul ca aceasta planta vegeteaza, astfel se “bate” cu restul plantelor din cultura pe nutrientii oferiti de sol in perioadele de vegetatie. Aceasta este si cauza pentru care se inmulteste atat de des, devenind chiar invaziva.

Alt motiv ar fi cel ca aceasta planta isi poate desfasura ciclul de vegetatie in orice conditii, fie ele si mai grele, intrucat se poate dezvolta chiar si in conditiile in care hrana este mai putina, sau fiind asezata intr-o zona partial umbrita.

Haideti sa vorbim despre cum se dezvolta Spalacioasa (Senecio vulgaris):

Spalacioasa sau cruciulita (Senecio vulgaris) este o buruiana ce are radacina de tip fibros, foarte ramificata, ceea ce inseamna ca se raspandeste mult si rapid si ocupa un spatiu destul de mare in pamant.

Tulpina buruienii Spalacioasa (Senecio vulgaris) este dreapta, ramificata in unele cazuri chiar de la baza, ceea ce ofera plantei un aspect de tufa. Poate ajunge la o talie de 60 de centimetri.

Frunzele sunt alungite, iar la o anumita perioada de timp frunzele inferioare vor cadea. Frunzele de pe tulpina au marginile “dintate”.

Spalacioasa (Senecio vulgaris) are flori grupate in antodii racemoase si au o culoare galbena.

Perioada de germinare a plantei Spalacioasa (Senecio vulgaris) este aproximativ pe tot parcursul anului, iar perioada de inflorire este din primavara pana in toamna, aceasta planta putand produce pana la 7200 de seminte.

Pentru a reusi sa combateti Spalacioasa (Senecio vulgaris) trebuie sa luati masuri mai dure, tinand cont de ciclul de viata si adaptabilitatea plantei.

Pentru a combate Spalacioasa puteti folosi erbicidele urmatoare:

Sultan 50 SC – Acesta este un erbicid care se activeaza odata cu ploaia sau apa de irigatii. Substanta activa pe care o contine este absorbita de catre buruieni prin radacini.

Dicopur D – Acest erbicid este sistemic si se absoarbe prin frunze.

Spalacioasa

Citeste si articolul despre Mustarul salbatic.

Produse recomandate

Surdone 70 WG, 1 kg
279,06 Lei
-29%
Surdone 70 WG, 100 g
Surdone 70 WG, 100 g
30,80 Lei
43,20 Lei
Titus 25 DF, 50 g
215,77 Lei