Categorii

Billbergia - Soiuri si sfaturi pentru ingrijire

Durata de viata - Ingrasaminte - Udare


Billbergia

Billbergia

Billbergia reprezinta un gen de plante care fac parte din familia Bromeliaceae. Bromeliile sunt plante epifite, iar in mediul lor natural, majoritatea bromeliilor cresc pe copaci si alte plante, desi unele cresc pe roci sau pe sol.

Specii de Billbergia

Billbergia Nutans - este o specie care este vesnic verde si atinge de obicei o dimensiune care nu depaseste 50 de centimetri in inaltime. Florile sale au, de obicei, o culoare roz, dar pot avea si culori precum galben si rosiatic.

Billbergia Pyramidalis - Aceasta este una dintre cele mai mici, deoarece nu depaseste de regula 40 de centimetri in lungime. Frunzele sale sunt lungi si au un aspect lat, asemanator stufului, care poate avea o latime de pana la doi centimetri.

Billbergia Zebrina - Aceasta este cea mai mare, cu florile sale care apar in ciorchini si pot atinge 90 de centimetri inaltime. Aceste frunze pot prezenta o culoare rosie semnificativa, dar poate dezvolta si flori de culoare portocaliu sau verde.

Billbergia Saunders - Un alt soi dintre cele utilizate ca plante de ornament in familia Billbergia se caracterizeaza prin faptul ca au frunze care prezinta un varf si o culoare in tonuri verzi cu o stralucire speciala.

Aceste frunze prezinta, de asemenea, unele margini de culoare rosu intens, iar altele in tonuri galbui. Florile sale sunt spectaculoase si, ca si celelalte, apar in inflorescente de ciorchine. Printre culorile sale, puteti distinge un galben la baza, violet in centru si mai deschis la varfuri.

Billbergia - Sfaturi pentru ingrijire

  • Lumina - Vara, plantele care fac parte din genul Billbergia necesita o locatie care primeste umbra partiala. Din toamna pana la inceputul primaverii, asigurati-va ca aceste bromeliade se afla intr-o locatie luminoasa.
  • Temperatura - Vara, temperaturile calde in aer liber ar trebui sa fie de 18 - 27 deg C. Din timpul toamnei pana la inceputul primaverii, temperaturile ideale ale camerei sunt de 16 - 24 deg C. In timpul iernii, aceasta bromelie poate tolera pe scurt temperaturi de pana la 4 deg C.
  • Ingrasaminte - Primavara si vara, puteti oferi plantelor ingrasamant la fiecare doua saptamani, iar in toamna si iarna trebuie sa oferiti lunar.
  • Udare - In lunile de primavara si vara, pulverizati frunzele si udati la baza plantei, dupa cum este necesar, pentru a mentine radacinile usor umede. Toamna si iarna, pastrati solul usor uscat pentru a preveni putrezirea radacinii.
  • Sol - Plantele care fac parte din genul Billbergia necesita un sol bine drenat.
  • Durata de viata - Plantele individuale din genul Billbergia traiesc de obicei trei ani.
  • Inmultire - Pentru a se inmulti, Billbergia produce lastari care pot fi replantati.

Daunatori care pot aparea la Billbergia

Daunatorii care pot aparea la plantele din genul Billbergia sunt paduchii lanosi si paduchii testosi. Pentru a scapa de paduchii lanosi puteti folosi insecticidele Mavrik 2 F si Mospilan 20 SG, iar pentru a combate aparitia paduchilor testosi folositi insecticidul Kabon.

Billbergia

Citeste si articolul despre Begonia.

Produse recomandate

Kabon, 1 litru
149,99 Lei
-10%
Mavrik 2 F, 5 ml
Mavrik 2 F, 5 ml
13,99 Lei
15,50 Lei
-37%
Mospilan 20 SG, 3 g
Mospilan 20 SG, 3 g
4,50 Lei
7,09 Lei