Categorii

Rocoina (Stellaria media) - Aspect si metode de combatere

Particularitati - Combatere


Rocoina

Rocoina (Stellaria media)

Aceasta buruiana face parte din grupul celor dicotiledonate anuale sau anual-hibernante, care se inmultesc cu ajutorul semintelor. Rocoina (Stellaria media) mai poate fi gasita si sub denumirea de cuisorita, aurica, ghetisoare sau rocotel.

In anotimpul de primavara acopera solul cu o retea deasa, insa fara flori. Rocoina poate fi observata des in solurile friabile, bogate in azot sau cele care sunt aprovizionate cu apa des.

Rocoina germineaza pe parcursul intregului an la o adancime de 1-2 centimetri. Cotiledoanele sunt fine si de culoare verde deschis, lanceolate.

Rocoina are frunzele adevarate in numar par, dispuse opus si de dimensiuni mici. Tulpina este de regula culcata la sol, iar lungimea maxima pe care o poate atinge este de 40 de centimetri.

Florile Rocoinei sunt de culoare alba, dimensiuni mici si sunt pedunculate. Perioada de inflorire este pe tot parcursul anului, o planta putand produce pana la 15000 de seminte.

Aceasta planta poate dauna gradinilor/culturilor in care apare sau se dezvolta, iar din acest motiv ar fi bine sa folositi erbicide pentru a pastra zona de dezvoltare a culturilor dumneavoastra cat mai curate si ferite de posibilii daunatori. Mai jos va vom prezenta care sunt cele mei bune erbicide pe care le puteti folosi atunci cand vine vorba despre a combate Rocoina (Stellaria media).

Rocoina - Stellaria media – Erbicide

  • Dicopur D – Acest erbicid este sistemic si se absoarbe prin frunze.
  • Galigan 240 EC – Acesta este un erbicid ideal pentru culturile legumicole (ceapa, usturoi), floarea soarelui, etc.

Rocoina

Citeste si articolul despre Pungulita.

Produse recomandate