Categorii

Ridichea salbatica (Raphanus Raphanistrum) - Germinare, inflorire si combatere

Aspect - Combatere


Ridichea salbatica

Ridiche salbatica (Raphanus Raphanistrum)

Ridichea salbatica este o planta care apartine familiei Cruciferae si se inmulteste prin seminte. Ridichea salbatica (Raphanus Raphanistrum) poate fi observata pe toate tipurile de pamant, preferand solurile lutoase, nisipoase.

Ridichea salbatica poate aparea in culturile de cereale de toamna si de primavara, in culturile de porumb, cartof si rapita.

Sa vorbim putin si despre aspectul Ridichii salbatice (Raphanus Raphanistrum):

Ridichea salbatica are cotiledoanele cordate, puternice si sunt lung petiolate. Frunzele au forma ovala si sunt “dintate”. Florile au o culoare galbena deshisa spre alb. Nervurile florilor sunt clare, iar sepalele acestora sunt drepte. Fiecare planta de ridiche salbatica poate produce intre 150 si 300 de seminte.

Procesul de germinare al Ridichii salbatice (Raphanus Raphanistrum) are loc in primavara, iar adancimea optima pentru germinare este la 1 maxim 2 centimetri. Procesul de germinare are loc la o temperatura optima de 20 de grade Celsius.

Perioada de inflorire a Ridichii salbatice (Raphanus Raphanistrum) este din luna mai pana in septembrie.

In functie de cultura in care apare trebuie sa folositi erbicide specifice. Ridichea salbatica (Raphanus Raphanistrum) poate fi un concurent pentru nutrienti in culturile dumneavoastra, astfel producand pagube insemnate.

Mai jos veti putea observa cateva erbicide pe care le puteti folosi pentru a combate Ridichea salbatica (Raphanus Raphanistrum):

Dicopur D – Acest erbicid este sistemic si se absoarbe prin frunze.

Dicopur Top 464 SL, sistemic si selectiv care este omologat pentru a combate buruienile dicotiledonate anuale si perene.

Ridichea salbatica

Citeste si articolul despre Spalacioasa.

Produse recomandate

-33%
Dicopur Top 464 SL, 1 litru
Dicopur Top 464 SL, 1 litru
63,99 Lei
96,18 Lei