Categorii

Pirul tarator (Agropyron repens) - Scapa de buruienile monocotiledonate

Aspect - Erbicide - Combatere


Pirul tarator

Pirul tarator (Agropyron repens)

Denumirea stiintifica a Pirului tarator este Agropyron repens. Pirul tarator are frunze care odata ajunse la maturitate ating o latime de 5 milimetri. Pirul tarator este o buruiana monocotiledonata ce poate produce pagube insemnate in multe culturi.

Frunzele pirului au nervuri vizibile si o teaca neteda. Inaltimea pirului poate varia dee la 20 pana la 100 de centimetri.

Pirul tarator face parte din familia Poaceae. Florile pirului au culoarea verde si sunt grupate in forma de spice aseazate pe 2 randuri pe lungimea axului central. Radacina este de tip taratoare si are numeroase noduri pe suprafata acesteia.

Pirul tarator este o buruiana monocotiledonata care iubeste caldura si se dezvolta spontan ceea ce duce la afectarea plantelor de cultura.

Perioada de germinare a pirului tarator este in primavara, iar adancimea maxima este 20 de centimetri.

Perioada de inflorire a pirului tarator este din vara pana in anotimpul de toamna, aceasta buruiana putand produce intre 100 si 1000 de seminte.

Pirul tarator este o buruiana monocotiledonata care poate produce pagube insemnate culturilor in care acesta se dezvolta. Din cauza faptului ca produce pagube insemnate culturilor, intrucat este o planta invaziva care concureaza cu alte plante pentru nutrientii din sol este recomandata combaterea acesteia folosind erbicide specifice culturii in care apare.

Pirul tarator – Erbicide – Combatere

Fusilade Forte EC – Acesta este un erbicid sistemic postemergent ideal pentru combaterea buruienilor graminee anuale si perene.

Equip – Acesta este un erbicid ideal pentru combaterea buruienilor mono- si dicotiledonate anuale si perene.

Pirul tarator

Citeste si articolul despre Pirul gros.

Produse recomandate

-2%
Fusilade Forte EC, 100 ml
Fusilade Forte EC, 100 ml
49,99 Lei
51,23 Lei
-28%
Leopard 5 EC, 1 litru
Leopard 5 EC, 1 litru
110,90 Lei
153,16 Lei
Titus 25 DF, 50 g
215,77 Lei
Equip, 1 litru
168,32 Lei