Categorii

Paduchele testos - Metode de combatere

Combatere - Control - Daune


Paduchele testos

Paduchele testos

Paduchele testos are o gama foarte larga de gazde, incluzand multi arbori de foioase si arbusti. Ulmul si fructele de piatra ( Prunus ) sunt cele mai comune gazde.

Ce pagube produce paduchele testos:

Paduchele testos este o insecta care se hraneste cu floema ramurilor mici. In cazul infectiilor grave, paduchele testos este capabil sa provoace declin si scadere, dar, in general, se afla sub un nivel ridicat de control natural care previne in mare masura orice prejudiciu semnificativ. Paduchele testos este, de asemenea, capabil sa produca cantitati mari de roua de miere, care poate constitui o problema grava si poate favoriza cresterea mucegaiului.

Pot aparea coinfestari cu alte insecte, in special populatii mixte de insecte. Istorie si obiceiuri de viata: paduchele testos ierneaza sub forma de nimfa pe crengute, prezentandu-se ca un nodul mic, ridicat, cu diametrul de 0.5 cm. Acestea continua sa creasca primavara si se dezvolta rapid.

Pe corpul femelei se pot observa oua in primavara. Ouale eclozeaza sub corpul femelei. Inainte de caderea frunzelor, paduchii testosi, care se afla in etapa a 2a de crestere si au o culoare maro-pal se intorc pe crengute pentru iarna.

Cum putem controla populatia de paduchi testos?

Desi o insecta obisnuita si raspandita, focarele grave ale acestei specii sunt rare, probabil din cauza controalelor naturale. Viespile parazite sunt unul dintre cei mai frecvent observati dusmani naturali ai acestei insecte.

Pentru combaterea paduchelui testos puteti folosi urmatoarele insecticide:

Kabon – este un insecticid bio formulat in stare lichida pe baza de uleiuri vegetale. Contine 50% sare de potasiu din extract de uleiuri vegetale. Insecticidul Kabon poate fi folosit in culturile de capsun, cartof, castraveti, ceapa, cires, citrice, coacaze, conifer.

Mospilan 20 SG – este un insecticid sistemic care se aplica in dozaj de 0.075-0.45 kg/ha. Substanta active pe care o contine este Acetamiprid 20%. Insecticidul Mospilan 20 SG poate fi folosit in cultura de ardei, cartof, castraveti, ceapa, grau, mar, par, porumb, prun.

Movento 100 SC – Insecticidul Movento 100 SC poate fi folosit in cultura de mar, par, prun, tomate. Substanta activa pe care o foloseste se numeste spirotetramat.

Paduchele testos

Citeste si articolul despre Paduchele lanos.

Produse recomandate

Kabon, 1 litru
149,99 Lei
-44%
Mospilan 20 SG, 1.5 g
Mospilan 20 SG, 1.5 g
2,40 Lei
4,32 Lei
-37%
Mospilan 20 SG, 3 g
Mospilan 20 SG, 3 g
4,50 Lei
7,09 Lei