Categorii

Paduchele testos al plantelor ornamentale - Metode de combatere

Paduchele testos al leandrului - Paduchele testos al lamaiului


Paduchele testos al plantelor ornamentale

Paduchii testosi ai plantelor ornamentale

Paduchele testos are o gama foarte larga de gazde, incluzand multi arbori de foioase si arbusti. Ulmul si fructele de piatra ( Prunus ) sunt cele mai comune gazde. Paduchii testosi sunt un grup de daunatori care cuprind mai multe specii care fac parte din 2 familii si anume Diaspididae si Coccidae.

Paduchele testos al leandrului (Aspidiotus nerii):

Aspidiotus nerii sau paduchele leandrului, este de culoare alba și are o distribuție aproape mondială. Plantele gazdă includ măslinul, mărul, mango, palmieri, lendru și citrice. Coloniile se formează în principal pe partea inferioară a frunzelor.

Infestarea cu paduchi testosi poate fi văzută prin apariția paduchilor pe tulpini, frunze și fructe ale plantelor gazda. Infestările pe frunze și tulpini pot provoca ofilirea și pot reduce zona fotosintetică a plantelor, ducând la un randament mai mic.

Metode de combatere impotriva paduchelui testos al leandrului:

Kabon – este un insecticid bio formulat in stare lichida pe baza de uleiuri vegetale. Contine 50% sare de potasiu din extract de uleiuri vegetale. Insecticidul Kabon poate fi folosit in culturile de capsun, cartof, castraveti, ceapa, cires, citrice, coacaze, conifer.

Mospilan 20 SG – este un insecticid sistemic care se aplica in dozaj de 0.075-0.45 kg/ha. Substanta active pe care o contine este Acetamiprid 20%. Insecticidul Mospilan 20 SG poate fi folosit in cultura de ardei, cartof, castraveti, ceapa, grau, mar, par, porumb, prun.

Paduche testos leandru

Paduchele testos al lamaiului (Coccus hesperidum):

Paduchele testos al lamaiului (Coccus hesperidum) este foarte frecvent în regiunile tropicale și subtropicale și este , de asemenea , un dăunător comun în sere din întreaga lume. C. hesperidum are multe plante gazdă, inclusiv culturi de fructe subtropicale (citrice, papaya etc.) și plante ornamentale precum schefflera, ficus, hibiscus, leandru, palmieri, ferigi și orhidee.

Paduchele testos femela este plană, de obicei de formă ovală alungită, de 3-4 mm lungime, de culoare galben-verde sau gri deschis, cu pete de culoare maro închis. Culoarea paduchelui se întunecă pe măsură ce femeia se dezvolta. Mărimea, forma și caracteristicile femelei variază, de asemenea, cu diferite plante gazdă. Mijlocul paduchelui este întotdeauna mai întunecat decât marginile.

Metode de combatere impotriva paduchelui testos al lamaiului:

Movento 100 SC – Insecticidul Movento 100 SC poate fi folosit in cultura de mar, par, prun, tomate. Substanta activa pe care o foloseste se numeste spirotetramat.

Paduche testos lamai

Citeste si articolul despre Paduchele lanos al plantelor ornamentale.

Produse recomandate

Kabon, 1 litru
149,99 Lei
-44%
Mospilan 20 SG, 1.5 g
Mospilan 20 SG, 1.5 g
2,40 Lei
4,32 Lei
-37%
Mospilan 20 SG, 3 g
Mospilan 20 SG, 3 g
4,50 Lei
7,09 Lei