Categorii

Ai intrebari? Suna un consultant la 0786.975.000

Pseudococcus longispinus - Planococcus citri


Paduchele lanos al plantelor ornamentale

Paduchele lanos al plantelor ornamentale

In general plantele ornamentale de apartament sunt atacate de 2 specii de paduchi lanosi, fie Paduchele lanos al lamaiului (Pseudococcus longispinus), fie paduchele lanos al citricelor (Planococcus citri).

Pseudococcus longispinus - Paduchele lanos al lamaiului:

Pseudococcus longispinus apare in mod natural in regiunile tropicale si subtropicale, dar in zilele noastre este raspandit in intreaga lume. Gama de plante gazda a Pseudococcus longispinus este mai putin extinsa decat cea a paduchelui lanos al citricelor, dar cuprinde totusi multe specii de culturi (ornamentale). Aceasta specie de paduche lanos poata fi observat adesea in locuri ascunse, cum ar fi muguri si prefera un mediu cald si umed.

Modul de atac al paduchilor lanosi ai lamaiului:

Nimfele si femelele extrag seva din planta, impiedicand cresterea si provocand deformarea si / sau ingalbenirea frunzelor, urmate uneori de defoliere. Efectul general este o reducere a fotosintezei si, prin urmare, a randamentului. Florile si fructele cad adesea.

Seva plantelor este bogata in zaharuri, dar saraca in proteine. Pentru a obtine un aport adecvat de proteine, paduchii trebuie, prin urmare, sa ingereze cantitati mari de seva, scapand de excesul de zaharuri sub forma de miere.

Produse recomandate pentru combaterea Pseudococcus longispinus - Paduchele lamaiului:

Movento 100 SC - acest insecticid se poate folosi in culturile de mar, par, prun, tomate. Actiunea acestui insecticid este sistemic.

Mavrik 2 F - Acesta este un insecticid piretroid care se poate folosi la culturi precum capsun, cartof, castraveti, ceapa, floarea soarelui, grau, mar, orz, piersic, prun, rapita, tomate, varza, etc. Modul de actiune al insecticidului Mavrik 2 F este de contact, prin ingestie.

Paduchele lanos al lamaiului

Planococcus citri - Paduchele lanos al citricelor:

Paduchele lanos al citricelor (Planococcus citri) are o distributie la nivel mondial si numeroase si diverse plante gazda. In regiunile temperate ale lumii, aceasta insecta pune o problema in horticultura cu efect de sera, precum si in zonele tropicale si subtropicale pentru culturile in aer liber. Insecta provoaca daune in special la pomi fructiferi si culturi ornamentale, in special la plante in ghivece precum ficus, palmieri, schefflera si kalanchoe, dar si la trandafiri si gerbera. In plus, paduchele citricelor ( Planococcus citri ) poate aparea si in culturile de castraveti, pepene si vinete.

Desi majoritatea speciilor de paduchi se hranesc cu partile aeriene ale plantei, unele specii isi extrag hrana din radacini. Cateva specii pot transmite si virusi daunatori.

Nimfele si femelele extrag seva din planta, impiedicand cresterea si provocand deformarea si / sau ingalbenirea frunzelor, urmate uneori de defoliere. Efectul general este o reducere a fotosintezei si, prin urmare, a randamentului. Florile si fructele cad adesea.

Seva plantelor este bogata in zaharuri, dar saraca in proteine. Pentru a obtine un aport adecvat de proteine, cocosii trebuie, prin urmare, sa ingereze cantitati mari de seva.

Pentru combaterea paduchelui lanos al citricelor trebuie sa folositi insecticide specifice.

Paduchele lanos al citricelor

Citeste si articolul despre Combaterea paduchelui lanos al vitei de vie!

Produse recomandate

Mavrik 2 F, 100 ml
71,13 Lei
-5%
Mavrik 2 F, 5 ml
Mavrik 2 F, 5 ml
14,69 Lei
15,50 Lei