Categorii

Paduchele din San Jose - Metode de combatere

Plante gazda - Simptome atac - Combatere


Paduchele din San Jose

Paduchele din San Jose

Paduchele din San Jose – Aspect - Femela adult are corpul cordioform si o lungime de 0.8 – 1 milimetru lungime si culoare galbena. Scutul care are rol in protectia corpului femelei este in forma de disc rotund si are un diametru de maxim 2.4 mm.

Corpul mascului este de 0.8-0.9 milimetri lungime. Larva primara are corpul de forma oval si o lungime ce nu depaseste 0.25-0.27 milimetri.

Plante gazda paduchele din San Jose: Se stie ca aceasta specie infesteaza peste 60 de specii de arbori si arbusti fructiferi si ornamentali. Pyracantha si cotoneaster sunt deosebit de sensibile la daune severe. Apare mai ales pe scoarta, dar va infesta fructe si ocazional frunze.

Simptome atacului paduchelui din San Jose: Deteriorarea este cauzata atunci cand nimfele si femelele adulte strapung tesutul plantelor si aspira fluidele vegetale. Tesutul sanatos al lastarilor si frunzelor plantelor gazda devine adesea rosu. Pe crengute si ramuri mici culoarea rosie se extinde profund in scoarta, dar acest lucru nu este vizibil la suprafata scoartei. O populatie ridicata va provoca caderea ramurilor si daca nu se exercita un anumit grad de control, intreaga planta poate muri. Toate partile plantei gazda, cu exceptia radacinilor, pot fi atacate. Cu toate acestea, cele mai mari populatii apar pe crengute si ramuri unde se formeaza o crusta cenusie.

Ciclul de viata al paduchilor din San Jose: paduchii masculi si feminini partial crescuti ierneaza si se maturizeaza primavara. Dupa imperechere, femelele produc insecte vii; spre deosebire de majoritatea insectelor care depun oua. Hranirea si dezvoltarea se desfasoara rapid, rezultand patru sau cinci generatii care se suprapun pe an.

Metode de combatere impotriva paduchilor din San Jose:

Actellic 50 EC – este un insecticid care poate fi folosit in culturile de cires, grau, lucerna, mar, prun, tomate, varza, vita de vie. Modul de actiune al insecticidului Actellic 50 EC este de contact, prin ingestie.

Decis 25 WG – este un insecticid care se poate folosi in culturile de cartof, grau, mar, prun, varza, vita de vie. Modul de actiune al acestui insecticid este de contact, prin ingestie.

Movento 100 SC – acest insecticid se poate folosi in culturile de mar, par, prun, tomate. Actiunea acestui insecticid este sistemic.

Paduchele din San Jose

Citeste si articolul despre Paduchele testos!

Produse recomandate

-23%
Decis Expert 100 EC, 2.5 ml
Decis Expert 100 EC, 2.5 ml
4,99 Lei
6,48 Lei
-52%
Decis Expert 100 EC, 7.5 ml
Decis Expert 100 EC, 7.5 ml
6,99 Lei
14,57 Lei