Categorii

Germinare - Inflorire - Aspect


Mustar salbatic

Mustarul salbatic (Sinapis arvensis)

Mustarul salbatic este o buruiana dicotiledonata care se inmulteste prin seminte si are o radacina pivotanta de dimensiuni reduse. Mustarul salbatic face parte din familia Cruciferae si este o planta numai buna pentru a gazdui agenti patogeni si insect daunatoare, ceea ce inseamna ca va produce pagube insemnate locului in care se va dezvolta.

Mustarul salbatic (Sinapis arvensis) poate fi observant foarte des in solurile calcaroase, care sunt aprovizionate constant cu nutrient.

Haideti sa vorbim si despre cum arata Mustarul salbatic pentru a putea fi identificat mai usor:

Ei bine, Mustarul salbatic (Sinapis arvensis) are o tulpina care poate ajunge la o inaltime maxima de 90 de centimetri si este foarte ramificata si de asemenea este acoperita cu peri. Frunzele sunt acoperite si ele cu peri, sunt petiolate si au forme oval-alungite. Florile pot fi observate grupate, iar culoarea acestora este galbena.

Perioada de germinare a Mustarului salbatic (Sinapis arvensis) este in anotimpul de primavara, adancimea optima de germinare este la maxim 2 centimetri in sol. Temperatura optima de germinare este cuprinsa in intervalul 2 si 25 de grade Celsius. Perioada de inflorire a Mustarului salbatic tine din luna iunie pana in toamna, aceasta planta putand produce intre 200 si 2000 de seminte.

Culturile care pot fi afectate de aparitia Mustarului salbatic sunt cerealele de toamna, rapita de toamna si leguminoasele.

Este ideal ca odata cu aparitia Mustarului salbatic (Sinapis arvensis) in cultura dumneavoastra sa folositi erbicide pentru a inlatura aceasta buruiana. Mustarul salbatic poate concura cu plantele din cultura dumneavoastra pentru nutrientii din sol, astfel producand pagube in cultura.

Mai jos va vom prezenta cateva erbicide pe care le puteti folosi pentru a combate Mustarul salbatic (Sinapis arvensis):

Galigan 240 EC – Acesta este un erbicid pelicular pentru combaterea buruienilor la floarea soarelui, ceapa, usturoi, etc. In cazul in care se aplica preemergent, acest erbicid formeaza o pelicula la suprafata solului care este absorbita de buruienile care sunt in proces de rasarire.

Sencor 600 FS – Erbicidul acesta este perfect pentru combaterea buruienilor care apar in culturile de cartof, tomate si soia.

Surdone 70 WG – Este un erbicid cu efect sistemic si actiune de contact si reziduala, fiind absorbit prin radacini si frunze.

Mustarul salbatic

Citeste si articolul despre Zarna.

Produse recomandate

-30%
Sencor 600 FS, 100 ml
Sencor 600 FS, 100 ml
36,95 Lei
52,84 Lei
-52%
Sencor 600 fs 20 ml
Sencor 600 FS, 20 ml
11,90 Lei
25,00 Lei
-29%
Surdone 70 WG, 100 g
Surdone 70 WG, 100 g
30,80 Lei
43,20 Lei