Categorii

Mohorul verde (Setaria viridis) - Combaterea buruienilor monocotiledonate

Aspect - Inflorire - Germinare


mohorul verde

Mohor verde (Setaria viridis)

Mohorul verde este o buruiana monocotiledonata care se dezvolta sub forma de tufa. Mohorul verde poate fi observat pe suprafata solurilor lutoase care sunt sarace in calcar sau pe cele care sunt bogate in nutrienti.

Mohorul verde este o buruiana anuala ce are inflorescenta panicul spiciform cilindric de o lungime cuprinsa intre 50 si 70 de centimetri si o culoare verde. Frunzele au o lungime de maxim 20 de centimetri si latime de 1,2 cm si sunt fara perisori.

Inaltimea maxima este de 1 metru, iar mohorul verde se inmulteste cu ajutorul semintelor. O singura buruiana poate produce intre 500 si 7.000 de seminte in perioada de inflorire.

Mohorul verde (Setaria viridis) poate afecta culturile de porumb, morcovi, cartofi si leguminoase.

Paiul este subtire si glabru (fara perisori) si are inaltimi cuprinse intre 15 si 60 de centimetri.

Perioada de inflorire a Mohorului verde are loc din vara pana la inceputul toamnei.

Mohorul verde este o buruiana monocotiledonata ce trebuie combatuta pentru a evita eventualele pagube care pot fi produse in culturile in care acesta apare.

Pentru a combate mohorul verde (Setaria viridis) este necesar sa folositi erbicide specifice culturii in care acesta apare.

Mohorul verde – Erbicide – Combatere

Adengo 465 SC – Este un erbicid care are capacitate de reactivare, iar din acest motiv poate fi cel ideal pentru buruienile care apar dupa ploaie.

Leopard 5 EC – Acesta este un erbicid care necesita aplicare postemergenta. Pentru a combate buruienile monocotiledonate este recomandata aplicarea erbicidului Leopard 5 EC pana in faza de „infratire” a acestora.

Dual Gold – Acesta este un erbicid pelicular care actioneaza ca inhibitor de crestere pe parcursul procesului de germinare.

Mohorul verde

Citeste si articolul despre Obsiga secarii.

Produse recomandate

-28%
Leopard 5 EC, 1 litru
Leopard 5 EC, 1 litru
110,90 Lei
153,16 Lei