Categorii

Miriapode - Insecticide & Combatere Eficienta

Caracteristici - Hrana - Insecticide Miriapode


Miriapozi

Miriapode

Cum sa scapi in mod natural de miriapode:

Acestea locuiesc in general sub coaja copacului, frunzelor, scandurilor si pietrelor. Cu toate acestea, intra frecvent in case pentru a provoca neplaceri. De fapt, infestarea cu miriapode este una dintre cele mai frecvente probleme de daunatori interioare cu care se confrunta proprietarii de case din America.

Prin urmare, este important pentru dumneavoastra sa intelegeti trasaturile fizice distincte ale miriapodelor, ce mananca, lucrurile care ii atrag si cum pot patrunde in casa dumneavoastra inainte de a afla cum sa scapati de miriapode in mod natural. Sa incepem.

Caracteristicile fizice ale unui miriapod

Miriapodul este un artropod, o specie de insecte nevertebrate cu corpuri segmendumneavoastrate, picioarele imperecheate si cu exoschelet. In ceea ce priveste trasaturile fizice, acestea au corpuri minuscule de dimensiuni cuprinse intre 3 si 6 cm. Culoarea miriapodelor este de regula cenusie, cu dungi de culoare albastrui sau violet; au, de asemenea, cincisprezece perechi lungi de picioare cu dungi. Marimea perechii finale de picioare poate fi de doua ori mai mare decat lungimea corpului. Acesdumneavoastra este ceea ce confera miriapodelor un aspect exterior infiorator.

Exista treizeci de picioare pe un miriapod adult; artropodul se naste cu saisprezece picioare care cresc in numar pe masura ce miriapodul imbatraneste. Puteti utiliza numarul de picioare pentru a determina varsdumneavoastra aproximativa a unui miriapod si pentru a distinge un miriapod complet dezvoldumneavoastrat de unul tanar. Duradumneavoastra medie de viata a unui miriapod, care este cel mai probabil sa intre si sa locuiasca in casa dumneavoastra, este cuprinsa intre trei si sapte ani.

Un lucru interesant despre miriapode este ca se misca extrem de repede si se pot ridica in picioare. Acest lucru le permite sa ajunga dintr-un loc in altul in cateva secunde. Acest lucru face dificila sarcina de a scapa de miriapodele din casa dumneavoastra.

Cu ce se hranesc / mananca miriapodele?

De ce este impordumneavoastrant sa aflam din ce se hranesc sau mananca miriap? Deoarece va va ajudumneavoastra sa determinati probabilidumneavoastratea unei infestari cu miriapode in casa dumneavoastra.

Primul lucru care trebuie clarificat despre miriapode este ca sunt pradatori prin natura. Aceasdumneavoastra inseamna ca este probabil sa se hraneasca cu ceilalti daunatori care traiesc in casa dumneavoastra. Acesti daunatori includ purici, muste, molii, termite, pesti argintii, paianjeni si gandaci.

Unde cauta miriapode pentru acesti daunatori? In subsolul casei dumneavoastra, in interiorul magaziei si pe peretii casei dumneavoastra. Daca gasiti un miriapod in casa dumneavoastra, exista sanse mari sa apara o alta infestare cu insecte in casa dumneavoastra. De obicei, miriapode isi iau timp inainte de a-si urmarii prada. Cu toate acestea, din moment ce aceste artropode sunt active pe tot parcursul zilei, le puteti intalni in orice moment al zilei.

Daca sunteti serios cu privire la prevenirea sau scaparea miriapodelor din casa dumneavoastra, atunci trebuie mai intai sa scapati de sursa lor de hrana din casa.

Lucrurile care atrag miriapodele in casa dumneavoastra

Daca gasesti un miriapod in casa dumneavoastra, sunt sanse mari sa existe mult mai multi decat puteti observa pe moment. Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a preveni acest lucru este sa va pastrati casa curata si libera de tot felul de daunatori.

La fel ca orice alta insecta care intra intr-o casa, miriapodele sunt atrase de anumite lucruri care ii fac sa viziteze casa.

Miriapodele sunt atrase in special de gradul de umiditate ridicat:

Un lucru care nu place miriapodelor este seceta. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt daunatori de umiditate care prospera in zone umede. Prin urmare, daca locuiti intr-o zona umeda, atunci exista sanse mari de infestare cu miriapode in casa dumneavoastra.

Zonele dintr-o casa care ofera cel mai probabil conditiile ideale pentru o infestare cu miriapode sunt baile, bucataria si subsolul. Aceast lucru inseamna ca puteti preveni o infestare cu miriapode mentinandu-va casa, in special zonele mentionate mai sus, cat mai uscata.

Cum pot patrunde miriapodele in casa dumneavoastra

Acum, ca stii cum arata miriapodele, ce lucruri mananca si ce ii atrage intr-o casa, trebuie sa afli cum pot patrunde acesti daunatori in casa dumneavoastra. Frunzele cazute si copacii dintr-o curte sunt locul in care de obicei locuiesc miriapode.

Cu toate acestea, vor intra intr-o casa, mai ales in lunile mai reci, in cautare de caldura si mancare. Cum intra miriapodele intr-o casa? Acestea intra prin fisuri in fundatia casei, sau prin golurile din ferestre sau usi. Prin urmare, ar trebui sa acordati o atentie speciala acestor zone din casa dumneavoastra pentru a preveni patrunderea miriapodelor acasa si provocarea unei infestari cu miriapode.

Modalitatile naturale de a scapa de miriapode in casa dumneavoastra

Daca nu puteti impiedica miriapodele sa va intre in casa, atunci cel mai bun lucru de facut ar fi sa scapati de miriapodele din casa dumneavoastra imediat sau cat mai curand posibil. Desi exista mai multe produse pe baza de substante chimice pentru a scapa de miriapode, acest lucru poate pune in pericol sanatate si siguranta familiei dumneavoastra.

Din cauza faptului ca miriapodele sunt atrase de umezeala puteti incerca sa folositi un dezumidificator:

Dupa cum s-a mentionat mai devreme, miriapodele prospera in conditii umede. Prin urmare, una dintre cele mai bune modalitati de a preveni o infestare cu miriapode in casa dumneavoastra este folosirea unui dezumidificator in toate locurile umede ale casei. In plus, scapati de excesul de umidite din baie, pornind ventilatorul de evacuare.

Reducand umiditatea din interiorul casei dumneavoastra, nu numai ca veti descuraja miriapodele sa patrunda in casa, dar veti pastra si alti daunatori, cum ar fi furnicile si gandacii, departe de casa. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesti daunatori intra in case in timpul sezonului uscat in cautare unei surse de apa.

Cele mai eficiente insecticide anti miriapode sunt:

K-Othrine WG 250 - Este biodegradabil, nu pateaza, nu lasa urme, nu are miros, nu este iritant, motive pentru care este recomandat cu precadere pentru aplicarea in incintele sensibile. Remanenta: 30 de zile. Doza de aplicare: 1 plic 20 g - 8-10 litri apa.

Solfac Combi - Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 90 de zile. Foarte important: aplicarea se face intre orele 20 - 22 sau 07 - 09. Doza de aplicare: 120 ml - 10 litri apa.

Aqua Py 165 EW - Contine piretrine naturale pure, sinergizate cu PBO (piperonil butoxid), fara solventi si este indicabil a se folosi numai in dilutie exclusiva cu apa. Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 30 de zile. Doza de aplicare: 250 ml - 10 litri apa.

Va invitam sa cititi si articolul despre Gargarite.

Produse recomandate