Categorii

Anthurium - Boli, daunatori, ingrijire si soiuri

Udare - Inmultire - Boli


Anthurium

Anthurium

Anthurium, este un gen de circa 1000 de specii de plante cu flori, de altfel si cel mai mare gen care face parte din familia Araceae.

Ingrijirea de baza a plantelor de Anthurium

Plantele Anthurium pot tolera toate nivelurile de lumina indirecta, dar plantele care vor creste in conditii de lumina slaba vor avea mai putine flori si vor creste mai lent. Cu toate acestea, plantele de Anthurium nu pot tolera lumina directa, deoarece aceasta poate arde frunzele. Ei cresc cel mai bine in lumina stralucitoare, indirecta.

Ingrijirea plantelor de Anthurium necesita, de asemenea, ca solul sa fie bine drenat, dar sa pastreze putina apa. In exterior, plantati intr-o locatie bine drenata. Plantelor Anthurium nu le place solul umed continuu. Asigurati-va ca udati planta anthurium in mod regulat, dar nu exagerati. Anthuriumul trebuie udat numai cand solul este uscat la atingere. Plantele din genul Anthurium sunt susceptibila de putrezirea radacinilor, in cazul udarii in exces.

Ingrijirea plantelor de Anthurium nu necesita prea mult ingrasamant. Planta trebuie fertilizata doar o data la trei sau patru luni.

De ce au nevoie plantele de Anthurium pentru a se dezvolta normal?

Lumina - In interior sau in exterior, plantele de Anthurium cresc cel mai bine in lumina stralucitoare, indirecta. Evitati soarele direct, care poate arde frunzele.

Sol - Plantele de anthurium prefer plantarea in ghiveci, cu pamant bine drenat.

Apa - Solul trebuie pastrat usor umed si nu trebuie lasat niciodata sa se usuce complet. Lasati primul nivel de sol sa fie usor uscat la atingere inainte de a uda din nou.

Temperatura si umiditatea

Toate speciile de anthurium sunt plante tropicale native si mimarea acestor conditii va va oferi cele mai bune sanse de succes. Aceasta planta prefera umiditatea ridicata si temperaturile cuprinse intre 15 si 25 de grade Celsius.

Ingrasamant

Este sigur si recomandat sa folositi ingrasaminte lichide pe toata perioada de crestere. Puteti folosi ingrasamantul foliar Cropmax pentru cea mai buna fertilizare.

Cum se inmulteste o planta de Anthurium?

O modalitate usoara de a crea noi plante de Anthurium este prin divizarea tufei, in anotimpul de primavara devreme, dar aceste plante se pot inmulti si prin procesul numit butasire.

Soiuri de Anthurium

Soiurile obisnuite de Anthurium sunt:

  • A. andreanum: Acestea prezinta frunze in forma de inima care cresc pana la 30 de centimetri, cu flori disponibile in culori rosii, albe, roz si pestrite.
  • A. scherzerianum: Are un varf de flori portocalii, iar frunzele sunt in forma de sageata.
  • A. crystallinum: Acestea au frunze verzi, catifelate. Frunzele cresc pana la 60 de centimetri.
  • A. faustinomirandae: O planta cu dimensiuni foarte mari, cu frunze rigide, care cresc pana la 5 metri lungime.

Daunatori si boli frecvente care apar la plantele de Anthurium

Aceste plante sunt supuse unora dintre aceiasi daunatori care afecteaza in mod obisnuit majoritatea plantelor de apartament: acarienii paianjen si musculitele albe. Cel mai frecvent daunator care poate aparea la plantele de Anthurium este paduchele lanos. Cel mai important este sa preveniti aparitia acestori daunatori.

O boala care poate afecta plantele de Anthurium este putrezirea radacinilor, care este cauzata de gradul ridicat de umiditate.

Anthurium

Citeste si articolul despre Ananas.

Produse recomandate

-37%
Mospilan 20 SG, 3 g
Mospilan 20 SG, 3 g
4,50 Lei
7,09 Lei
-5%
cropmax 250 ml