Categorii

Acalypha - lumina, sol, apa, ingrasaminte si daunatori

Ingrasamant - Inmultire - Specii - Daunatori


Acalypha

Acalypha

Acalypha este un gen care cuprinde plante anuale si perene si care fac parte din familia Euphorbiaceae. Acestea sunt originare din zonele tropicale si subtropicale din Indonezia.

Acalypha - Ingrjire

In general, plantele tropicale constituie exemplare de interior excelente, deoarece nu pot fi cultivate in mare parte a tarii in aer liber. Plantele acalypha sunt atractive si relativ usor de intretinut, atata timp cat depuneti eforturi pentru a mentine nivelul de umiditate, lumina si caldura care le aminteste de mediul lor tropical nativ.

Lumina

Plantele acalypha sunt cu siguranta plante iubitoare de lumina puternica. In interior, cautati un loc luminos, ca o fereastra orientata spre est, care primeste o lumina difuza ampla pe tot parcursul zilei.

Sol

Plantele acalypha nu sunt deosebit de pretentioase in ceea ce priveste conditiile solului si pot sa prospere in amestecuri variind de la cele nisipoase pana la cele argiloase. Cel mai important factor atunci cand vine vorba de alegerea solului dvs. este selectarea unui amestec care se scurge rapid, astfel incat planta sa nu se sufoce. In plus, cu cat este mai bogat din punct de vedere organic amestecul dvs. de sol, cu atat mai rapida (si mai completa) planta dvs. va creste. Cand vine vorba de nivelul pH-ului solului sau, plantele acalypha prefera amestecurile alcaline sau acide.

Apa

Pentru a-ti mentine plantele de acalypha sanatoase si fericite, oferiti-le o cantitate regulata de apa, chiar si in lunile de iarna. Radacinile si solul plantei nu ar trebui niciodata lasate sa se usuce, asa ca acest lucru ar putea insemna udarea cel putin o data pe saptamana.

Ingrasamant

Plantele acalypha apreciaza doze regulate de ingrasaminte pe tot parcursul sezonului lor de crestere. Un amestec lichid este cel mai bun, dar vor prospera si daca sunt hraniti cu un ingrasamant cu eliberare controlata.

Propagarea Acalypha

Plantele acalypha se propaga cu usurinta din butasii varfului tulpinii. Pentru cele mai bune rezultate, taiati dintr-un lastar din primavara, cand apare o noua crestere pe planta.

Speciile cele mai intalnite de Acalypha sunt:

  • Acalypha hispida (coada vulpii) - este o planta populara cu flori rosii si poate atinge o inaltime maxima de 3 metri.
  • Acalypha wilkesiana - se dezvolta sub forma de tufa si are frunzele de culoare aramii-grena.
  • Acalypha godseffiana - aceasta specie are frunzele verzi si margini albe, poate avea o inaltime maxima de 80 de centimetri.

Daunatori care pot aparea la Acalypha

Plantele acalypha care sunt uscate sunt mai predispuse la cadere de frunze si daunatori, precum si la declin general. Planta este cea mai vulnerabila la daunatorii obisnuiti, cum ar fi afidele, mai ales daca plantele de apartament din apropiere sunt infectate. Acalypha mai poate fi atacata si de musculita alba sau paduchii lanosi.

Acalypha

Citeste si articolul despre Abutilon.

Produse recomandate

-25%
Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)
Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)
3,92 Lei
5,22 Lei
-44%
Mospilan 20 SG, 1.5 g
Mospilan 20 SG, 1.5 g
2,40 Lei
4,32 Lei
-37%
Mospilan 20 SG, 3 g
Mospilan 20 SG, 3 g
4,50 Lei
7,09 Lei