Categorii

Cum sa scapam de Iarba rosie (Polygonum lapathifolium)

Erbicide pentru a combate iarba rosie


Iarba rosie

Iarba rosie (Polygonum lapathifolium)

Iarba rosie sau dupa numele stiintific Polygonum lapathifolium este o buruiana care face parte din cele dicotiledonate (embrionul acesteia are 2 cotiledoane) si are o radacina fusiforma.

Iarba rosie se poate observa dezvoltandu-se pe solurile care sunt bogate in substante nutritive.

Iarba rosie (Polygonum lapathifolium) – Aspect:

Iarba rosie are cotiledoanele inguste, acestea fiind de 3 ori mai lungi decat latimea. Cotiledoanele pot avea culoarea rosie. Frunzele sunt eliptic-lanceolate si petiolate.

Tulpina acestei buruieni poate fi verticala sau inclinata, de regula este ramificata si are pete rosiatice. Tulpina nu depaseste inaltimea de 100 de centimetri.

Florile sunt de dimensiuni mici si au o culoare alb-verzui sau roz-pal.

Iarba rosie sau Polygonum lapathifolium infloreste in perioada lunilor iulie-septembrie, iar fiecare planta este capabila sa produca un numar cuprins intre 800 si 850 de seminte.

Iarba rosie are perioada de germinare in primavara sau in vara la inceput, iar adancimea optima pentru germinare este de pana la maxim 4 centimetri.

Este ideal ca daca observati aparitia Ierbii rosii (Polygonum lapathifolium) in cultura dumneavoastra sa folositi erbicide specifice culturii in care apare, deoarece poate produce pagube insemnate.

Mai jos va vom prezenta cateva erbicide pe care le puteti folosi pentru a combate Iarba rosie (Polygonum lapathifolium):

Cerlit super – Acesta este un erbicid postemergent pe care il puteti folosi pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din interiorul culturilor de cereale paioase, vita de vie, porumb sau plantatii de mar.

Titus 25 DF – Acesta este un erbicid sistemic ideal pentru combaterea buruienilor anuale si perene.

Lontrel 300 EC – Acest erbicid are actiune sistemica, fiind absorbit usor de frunze, ajungand mai apoi in radacinile plantelor.

Iarba rosie

Citeste si articolul despre Ardeiul broastei.

Produse recomandate

-2%
cerlit super
Cerlit Super, 1 litru
267,37 Lei
273,41 Lei
Titus 25 DF, 50 g
215,77 Lei
Hudson, 1 litru
159,60 Lei