Categorii

Soiuri - Udare - Temperatura - Fertilizare


Hoya

Hoya

Hoya este un gen de plante care cuprinde intre 200 si 300 de specii. Genul de plante Hoya face parte din familia Apocynaceae.

Cum sunt folosite plantele de Hoya?

Plantele de Hoya sunt utilizate în mod obișnuit ca plante de decorative de interior, asezate in principal pe o masă (raft, bufet, etc.) sau ca plante suspendate.

Soiuri de plante Hoya:

Există multe specii și soiuri de plante Hoya vândute pe piață. Puteți găsi cel puțin 1 care vă captează fantezia, deoarece frunzișul vine într-o varietate de forme, dimensiuni, culori și texturi. Cele pe care le-am văzut cel mai des sunt H. carnosa, H. carnosa variegata, H. carnosa compacta, H. Kerrii și H. obovata.

Udare plantei Hoya

Vara, plantele de hoya se udă în fiecare săptămână. Iarna necesita udare la fiecare 2 săptămâni. Când o repotati într-un recipient mai mare cu amestecul special de sol, puteti uda mai rar. Pe scurt, plantelor de Hoya nu le place ca radacinile să fie umede în mod constant. Udați mai rar iarna.

Temperatura necesara plantelor de Hoya

Dacă temperatura din casa dumneavoastra este confortabilă pentru dumneavoastra, va fi și pentru plantele de apartament. Asigurați-vă că păstrați Hoya departe de curenții de aer rece, precum și de orificiile de aer condiționat sau de încălzire.

Umiditate necesara pentru plantele de Hoya

Plantele de Hoya sunt originare din zonele tropicale. În ciuda acestui fapt, le-am găsit adaptabile și se descurcă foarte bine în casele noastre, care tind să aibă aer uscat.

Cum se fertilizeaza o planta de Hoya?

Orice ingrasamant ati folosi nu fertilizati plantele de apartament la sfârșitul toamnei sau iernii, deoarece acesta este timpul lor de odihnă. Fertilizarea excesivă la plantele de Hoya. va determina acumularea sărurilor și arderea rădăcinilor plantei. Asigurați-vă că evitați fertilizarea unei plante de apartament stresate. Puteti folosi ingrasamantul foliar Cropmax. Pentru o mai buna instalare a sistemului radicular puteti folosi si un biostimulator de inradacinare Razormin.

Sol – Hoya, prefera un sol bogat in nutrieni cu drenaj excelent.

Taierea

Puteți tăia plantele de Hoya pentru a controla dimensiunea acestora, a o face mai stufoasă, pentru a o subția sau pentru a elimina orice frunza ofilita. Atentie, o taiere prea dura, va incetini procesul de inflorire al plantei. Puteti folosi o foarfeca universala pentru gradina de la Fiskars.

Flori

Florile plantelor de Hoya au un aspect sensational! Florile lor sunt asemănătoare stelelor, sunt fascinante și pot fi găsite în multe culori, dimensiuni și forme, în funcție de specia Hoya.

Unele înfloresc în primul an și altele au nevoie de câțiva ani pentru a se stabili înainte de a înflori.

Cât de des înfloresc, pare să depindă de tipul de Hoya, de vârsta si de condițiile în care cresc. Și, așa cum am spus mai sus cand vorbeam despre capitolul de taiere al plantelor de Hoya, nu tăiați tulpinile vechi de flori. Florile plantelor de Hoya sunt parfumate, mai ales seara. În interior durează mai mult să înflorească, în funcție de specie.

Hoya

SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA PLANTELOR HOYA

Ca plante de apartament, Hoya înflorește când este cald și preferă temperaturi mai reci în lunile de iarnă pentru a forma mugurii. De asemenea, sunt mai predispuși să înflorească atunci când sunt plantate în ghivece.

Păstrează frunzele superbe curate, fără praf și murdărie. În plus, va crește temporar valoarea factorului de umiditate.

Citeste si articolul despre Hippeastrum.