Categorii

Ginkgo Biloba


Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

Este originar din China, unde se dezvolta ca arbore de talia 1. La noi in tara poate atinge o inaltime de maxim 25 de metri, frunzele au o forma de evantai si sunt de culoare verde deschis.

Cum se inmulteste arborele de Ginkgo Biloba:

Ginkgo biloba vine in multe soiuri, dar, in general, evitati cultivarea copacilor femele. Arborii femeli de ginkgo biloba poarta fructe rotunde care au un miros urat. Daca cultivati din seminte, verificati germinarea periodic, acest proces incepe in doua-trei saptamani. Retineti ca acestia au un proces de dezvoltare lent.

Alegerea zonei de plantare pentru Ginkgo Biloba:

Arborii de Ginkgo Biloba sunt toleranti la poluare, facandu-i o alegere ideala pentru locatiile urbane. Inainte de a planta un arbore ginkgo, luati in considerare inaltimea estimata si latimea coronamentului la maturitate. Cand sunt maturi, arborii de ginkgo ating pana la 25 de metri inaltime. Evitati sa plantati arborele Ginkgo Biloba sub sau in apropierea firelor electrice.

Ingrijirea arborelui Ginkgo Biloba:

Arborii Ginkgo biloba necesita sol bine drenat pentru a prospera. Acestia se pot dezvolta si in soluri argiloase sau nisipoase, dar dintre toate aceste tipuri, solul nisipos este cel mai bun pentru acesta. Cand sapati o groapa pentru arborele dumneavoastra, umpleti fundul gropii cu un strat de compost de 5 centimetri. Acest arbore nu are nevoie de ingrasaminte suplimentare pentru a prospera. Arborii Ginkgo trebuie sa fie plantati in zone insorite, nu se dezvolta cum trebuie la umbra. Pastrati solul umed in primii trei pana la cinci ani. Arborele de ginkgo biloba este tolerant la seceta dupa acel moment.

Ginkgo Biloba

Plantarea arborelui in ghiveci:

Arborele plantat in ghiveci are multe nevoi decat cel cultivat in pamant, desi unele dintre cerintele sale difera. Alegeti un recipient cu gauri de drenaj. Arborele plantat intr-un ghiveci are nevoie de udare regulata, mai ales atunci cand este in perioada de dezvoltare. Udati arborele de ginkgo biloba cand solul se simte uscat. Taiati ginkgo-ul iarna, daca doriti.

Boli si daunatori: Acest arbore nu este sensibil la boli si nici la posibilele atacuri din partea daunatorilor.

Va invitam sa cititi si articolul despre Flori de pai.

Produse recomandate

-19%
Topas 100 EC, 250 ml
Topas 100 EC, 250 ml
88,99 Lei
110,23 Lei
-14%
Foarfeca universala pentru gradina, 21 cm S90, Fiskars